Tri osobe poginule, 12 povređeno tokom granatiranja svetlodarska u dnr

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini - 176. dan. Žestoke borbe duž celog fronta se nastavljaju.

UKRAJINSKE TRUPE GRANATIRALE SU ČETIRI NASELJA U DNR

Ukrajinske trupe granatirale su Donjeck, Gorlovku i sela Zajcevo (južno) i Metalist, ispalivši 29 granata i mina kalibra 152 i 120 milimetara za manje od sat vremena, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i Koordinacija izveštaja o režimu prekida vatre.

PALA UKRAJINSKA OSMATRAČNICA I VATRENA TAČKA

 - Vojska Donjecke Narodne Republike uz podršku artiljerije zauzela je visinsku tačku u pravcu Avdijevskog, koju su ukrajinske trupe koristile kao osmatračnicu i vatrenu tačku - izjavio je komandant haubičke baterije 1. slovenske brigade sa pozivnim znakom "Medved", za RIA Novosti.

 - Ispunjavamo postavljene zadatke uništavanja neprijatelja kod Avdijevke i pokrivanja naših trupa i pešadije. Naše snage su zauzele ventilacioni šaht rudnika Butovka. Naravno, tu su borbe bile teške, ali pešadija je izašla na kraj sa svojim zadatkom - rekao je on.

TRI OSOBE POGINULE, 12 POVREĐENO TOKOM GRANATIRANJA SVETLODARSKA U DNR

 - Prilikom granatiranja Svetlodarska, od strane Oružanih snaga Ukrajine, tri osobe su izgubile život, a 12 je povređeno - navodi se u saopšenju DNR.

USLED UKRAJINSKOG GRANATIRANJA UNIŠTENA DVA STAMBENA OBJEKTA

- Rano jutros, radikali koje kontroliše Kijev izveli su četiri udara iz američke poljske haubice 155 mm M777 na selo Vodjane - navodi se u izveštaju.

Usled granatiranja su uništena dva stambena objekta, još jedan je značajno oštećen, a oštećena je i privatna garaža i staklenik.

Ministarstvo odbrane: nakon udara VKS kod Avdijevke, bataljon 56. brigade Oružanih snaga Ukrajine izgubio je borbenu sposobnost.

U HOLMOVSKOM JE RANJEN CIVIL U GRANATIRANJU OD STRANE ORUŽANIH SNAGA UKRAJINE

- Jedan civil povređen je u granatiranju ukrajinskih trupa sela Golmovski u Donjeckoj Narodnoj Republici - rekao je gradonačelnik Gorlovke Ivan Prihodko.

- Prema preliminarnim informacijama, kao rezultat još jednog granatiranja naselja urbanog tipa Golmovski od strane ukrajinskih militanata, ranjen je jedan civil - napisao je Prihodko na svom Telegram kanalu.

Golmovski se nalazi 16 kilometara severoistočno od Gorlovke, jednog od najvećih naselja u DNR .

Autor: Novosti

#Ukrajina

#granata

#rat u ukrajini

#vojna operacija