Hiljade muva se okupljaju oko sijalica i kreću se poput uznemirujućeg talasa među stolovima na otvorenom 😱

Vlasti jednog grada u Toskani pozvale su stanovnike da zatvore prozore i uzdrže se od pranja veša, jer grad ima ogroman problem sa velikim brojem muva.

Vlasnici restorana i barova u Orbetelu, poznatom po laguni i dugim peščanim plažama iznad Monte Argentarija, kažu da je posao teško pogođen jer kupci izbegavaju da izađu na večeru.

- Prinuđeni smo da zatvorimo dva sata ranije. Ovo je naša sezona 2022. - rekao je za Korijere dela sera vlasnik Kafe sul Korso di Luiđi Drogo.

Neki objekti su ugasili spoljna svetla i primaju samo rezervacije za večeru do 21 sat.

- Rezervacije su smanjene za 60% uprkos ovim merama - rekao je Marko Di Pjetro, ​​vlasnik restorana Ovosodo, opisujući "psihološki teror" koji mušice izazivaju u restoranima na otvorenom.

- Hiljade muva se okupljaju oko sijalica i kreću se poput uznemirujućeg talasa među stolovima na otvorenom - rekao je on za Korijer.

Vlasti kažu da će preduzeti procedure za kontrolu muva, iako su već četiri puta dezinfikovali u poslednje tri nedelje. Oni nisu jedini koje su ovog leta napali takvi insekti - obližnji Kastiljone dela Peskaja pogođen je rojevima osa, preneo je Korijer.

Leonardo Maraš, odbornik u Toskani, rekao je: "Danas je teško naći rešenje za problem koji je ranije trebalo da se reši. Ono što mogu da kažem je da smo tu za sve građane koji su zabrinuti ili kojima su ovi insekti pokvarili sezonu".

Autor: redportal.rs

#Muve

#Turisti

#letnja sezona