Andrea Topić je detaljno opisala kako su dan pre njegove smrti i na dan smrti najmanje deset puta zvali bolnicu i Hitnu 😥

Vladimir Matijanić, Indexov novinar, umro je u petak u popodnevnim satima nakon što je danima tražio pomoć od splitskih lekara. Prvi put je 2. avgusta na hitnom prijemu Infektologije tražio da ga hospitalizuju. No, poslali su ga kući, piše Index.hr.

Njegova emotivna partnerka Andrea Topić, takođe Indexova novinarka, na Fejsbuku je detaljno opisala kako su dan pre njegove smrti i na dan smrti najmanje deset puta zvali bolnicu i Hitnu te tražili da ga hospitalizuju. Navela je kako je Matijanić imao Sjogrenov sindrom i intersticijsku bolest pluća te sumnju na još dve autoimune bolesti. Oboleo je i od kovida. Topić je u objavi opisala koliko su puta zvali bolnicu, koliko puta Hitnu pomoć te kako ga Hitna nakon prvog dolaska takođe nije želela odvesti u bolnicu, a drugi put kad su došli, kada mu se stanje još pogoršalo, bilo je prekasno.

Topić je takođe rekla da ga nije mogla odvesti u bolnicu jer se nije mogao micati, naime, nije mogao ni do zahoda, kamoli do automobila, a i ona sama boluje od kovida.

- Pokušavala sam ga naterati da odemo do auta, ali nisam ga uspela ni obući. Nije nam preostajalo ništa drugo nego da zovemo hitnu - kazala je.

- Javite se za pet dana ako ne bude bolje i pišajte u lonac pored kreveta - saveti su koje su dobili od splitskih medicinskih radnika.

Uznemirujuće snimke razgovora s dežurnim doktorom koji je Matijaniću veče pre smrti rekao da se javi za pet dana te s medicinskom sestrom s Infektološkog odela koja mu je samo par sati pre smrti rekla da piša u lonac pored kreveta poslušajte 👇🏻👇🏻:

OVDE

Autor: Index.hr

#Andrea Topić

#Sjogrenov sindrom

#Vladimir Matijanić