Na jednom plovilu koje je sudelovalo u sudaru bilo je šest osoba, a na drugom dve

U Hrvatskoj se samo nekoliko sati posle velike nesreće u kojoj je jutros život izgubilo 12 poljskih turista desila još jedna nezgoda: kako javlja Glas Istre, sudarila su se dva plovila, i to kod Kamenjaka. Sudari plovila su veoma retki, piše ovaj medij, prenosi Telegraf.

Kako saznaje ovaj mediji, na jednom plovilu koje je sudelovalo u sudaru bilo je šest osoba, a na drugom dve. Trenutno je državni tužilac na terenu i uviđaj je u toku.

Informaciju je potvrdio i MUP, koji je javio da se nesreća dogodila oko 11 sati na području Premanturskog zaliva, da su se sudarila dva plovila i da je jedna osoba preminula.

Kako Glas Istre nezvanično saznaje, plovilo na kojem je bilo šest ljudi je potonulo i na njemu se nalazila žena (44) koja je preminula. Nije preminula od utapanja, već od teških povreda zadobijenih u sudaru. Ostali su nepovređeni, sa izuzetkom jedne starije osobe koja je potražila lekarsku pomoć zbog stanja šoka.

Na drugom plovilu, koje nije potonulo i na kojem su bile dve osobe, takođe nije bilo povređenih. Oni su pokupili četvero putnika s plovila koje je potonulo, uključujući nesrećnu ženu kojoj, kako se pokazalo, nije bilo pomoći. Odvezli su je u Marinu Veruda gde joj je hitna pomoć pokušala pomoći. Hitna je dobila poziv u 11.01.

Sve osobe koje su učestvovale u ovoj nesreći su Nemci.

Autor: Telegraf

#Hrvatska

#brod

#nesreća

#sudar dva broda