Roditelji su želeli da u miru "provede poslednje trenutke" – bez medicinskih sestara i lekara.

Porodica Arčija Batersbija provodi poslednje trenutke sa njim nakon što će ovaj 12-godišnji dečak biti isključen sa aparata za održavanje života u 11 sati po tamošnjem vremenu (15 sati po našem), prenosi Dejli mejl.

Holi Dens i Pol Batersbi izgubili su juče poslednju pravnu bitku da njihovog dečaka (12) izvedu iz Kraljevske londonske bolnice i prebace na drugo mesto.

Oni su želeli da u miru "provede poslednje trenutke" – bez medicinskih sestara i lekara. Roditelji su se obratili Apelacionom sudu u pokušaju da ospore presudu Višeg suda, ali je žalba oborena.

Viši sud je presudio da taj potez nije u Arčijevom najboljem interesu, nazvavši rizike "velikim i nepredvidivim".

Arčijeva porodica je tada zatražila pomoć od Evropskog suda za ljudska prava (ECHR), ali su njegove sudije rekle da neće intervenisati primenom "privremenih mera" dozvoljenih u "posebnim" slučajevima.

Rečeno im je da će njegova terapija za održavanje života biti povučena u 11 sati, navodi se u najavi grupe Christian Concern.

Arčijeva majka, Holi Dens, veruje da je on zadobio oštećenje mozga zbog učešća u izazovu na društvenim mrežama, nakon što ga je pronašla onesvešćenog u njihovoj kući 7. aprila 2022.

Trend je poznat kao 'izazov zatamnjenja' (takođe 'izazov gušenja' ili 'izazov padanja u nesvest') i jedan je od najnovijih u nizu opasnih trendova koji se pojavljuju na TikTok-u.

Autor: Kurir.rs

#Arči

#Dečak

#Tik Tok