Dobitnik prve nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pesmom, D.E.P.R.A

Regionalni žiri nagrade Milan Mladenović, koju dodeljuje Zadužbina legendarnog jugoslovenskog muzičara, napravio je izbor od 12 pesama za finale izbora za ovogodišnjeg laureata.

Na konkurs je pristiglo 219 pesama, među kojima je žiri prvobitno izabrao 45 pesama, koje su se našle u polufinalnom izboru, dok se u finalu našlo 12 pesama.

Pesme koje su ušle u finale su: Brat - Natalee, Dom - Dina Jashari, Fatamorgana - Porto Morto, Hodajmo na rukama - Relej, Krećem se - Proto Tip, Ljubimo se - Luka Rajić, Opet - Ljubičice, Oprostite, oprostite, oprostite - Šiza, Prjatučki (kdo bo rešil svet) - Mrfy, Riječ - Seine, Samo ti i ja - Sentineo i Zavrti me - Šajzerbiterlemon.

Ovogodišnji žiri činili su: Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija).

Nagrada Milan Mladenović ustanovljena je 2019. godine s ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svojstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra - na dan Milanovog rođenja.

Dobitnik prve nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pesmom, D.E.P.R.A, drugi laureat bila je grupa Dram 2020. sa pjesmom, Daj mi sve, a treća nagrada Milan Mladenović dodeljena je grupi Ana & The Changes za pesmu Tu.

Autor: Tanjug

#Krug

#Milan Mladenović

#ekv