Najbolji centar sveta govorio o srpskom mentalitetu

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u Staroj Pazovi i zvanično počela pripreme pred završetak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kao i za Evropsko prvenstvo koje sledi od 1. septembra. 🏀

Od svih okupljenih igrača, najviše pažnje je usmereno ka Nikoli Jokiću koji je za razliku od prošlogodišnjeg odsustva na kvalifikacijama za Olimpijske igre, ovog puta odlučio da se pridruži timu i pokuša da izbori što bolji plasman u narednim takmičenjima.

Jokić je otkrio kako se oseća:

- Lepo, super je videti ove momke i sve ih skoro već znam od ranije. Treniramo polako, sve je na nekom laganom ritmu tako da treniramo spremamo se i znamo šta nas čeka. Naš cilj na početku je da pokušamo da se povežemo i da nastavimo da se takmičimo na velikim prvenstvima kao stariji što su radili pre nas - rekao je Jokić.

Srpski Džoker je priznao koliko je drugačiji osećaj igrati za Srbiju:

- Znači puno baš sam pričao sa mojim najbližima koliko je drugačiji osećaj kada igraš za Srbiju, samim dolaskom u Pazovu sam imao drugačiji osećaj, sve je drugačije i drugačiji sistem i sve... - otkrio je dvostruki MVP centar.

NBA zvezda je svestan da neće biti lako:

- Neće biti lako, glavni fokus je da se kvalifikujemo na SP i onda ćemo videti. Sve ekipe su spremne, dolaze sa ciljem da osvoje, a mi trebna da budemo u treningu i da idemo dan po dan pa kad dođu kvalifikacije da budemo spremni.

Ljudi žele zlato, a Jokić kaže:

- Mi ne volimo sport, ne volimo košarku, volimo da pobeđujemo i to je naš mentalitet - priznao je najbolji centar sveta.

Autor: redportal.rs

#Nikola Jokic

#Srbija

#pripreme

#reprezentacija