Komšije kažu da nisu ni slutile da je to poslednji put da vide Čedomira.

Čedomir J. (43), koji je na brutalan način ubio svoju suprugu Blaženku G. J. (39) sekirom u spavaćoj sobi, a potom presudio sebi, poslednji put je viđen u petak u predvečernjim satima, kada je pokupio večeru za njega i suprugu, pričaju komšije.

Kako je Kurir saznao, tog dana ništa nije ukazivalo na tragediju, a prema rečima komšija Čedomirovo ponašanje nije bilo ništa drugačije nego obično.

- U petak je pokosio travu u dvorištu, trebalo je da pijemo kafu, ali je rekao da žuri. Hteo je da završi celo dvorište i da opere staze. Kasnije te večeri očekivao je hranu, koju je poručio za njega i suprugu - prisećaju se komšije poslednjeg dana supružnika:

- Čovek koji je dostavio hranu nije mogao da mu nađe kuću, zvali su brojeve okolnih kuća. Na kraju smo mu pomogli da ih pronađe i dostavi im večeru. Kada je Čeda izašao iz kuće nasmejao se i rekao: "Ceo komšiluk se podigao da bi nama stiglo jelo", a potom se okrenuo i ušao u kuću.

Komšije kažu da nisu ni slutile da je to poslednji put da vide Čedomira.

- Ispostavilo se da im je to bila poslednja večera, praktično oproštajna. Mi ne znamo zbog čega je Čedomir počinio zločin, kao ni to da li ga je planirao. Ali, kad samo pomislim da se smejao pre ubistva i samoubistva i večerao sa ženom, naježim se - kaže nam komšija.

Podsetimo, sumnja se da je Čedomir u petak uveče sekirom u krevetu u spavaćoj sobi iskasapio suprugu Blaženku, inače babicu u bolnici Narodni front, a potom se obesio o gredu. U tom trenutku bili su sami kod kuće, jer su im deca na putovanju,

Tela su pronađena u subotu u večernjim satima, pošto se Čedomir i Blaženka nisu javljali kumovima, sa kojima su navodno imali dogovor.

- Žena je imala povrede po glavi, ležala je u lokvi krvi, a pored je bila sekira. Čedomir je nađen obešen o gredu na tavanu kuće. U kući je nađena veća količina sedativa, s pošto se pretpostavlja da je Blaženka ubijena na spavanju, ne bi nas čudilo da ju je Čedomir posle večere omamio kako bi je lakše ubio. Ipak, treba sačekati zvanične rezultate obdukcije, pa će se znati šta i kako - objašnjava nam izvor upoznat sa slučajem.

Šta je motiv krvavog pira, za sada, niko sa sigurnošću ne zna. Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, Blaženka je Čedomiru, koji je radio u Nemačkoj i koji je u Srbiju došao pre petnaestak dana, rekla da želi da se razvede.

- Navodno, nije mogla više da podnese što je ona sama sa decom u Srbiji, dok je on u inostranstvu - objašnjava izvor. Međutim, komšije bračnog para kažu da im je to neshvatljivo, jer su oni delovali srećno i nisu čuli svađu, niti su primetili nešto čudno.

Autor: J. M.

#UBISTVO

#samoubistvo