Ženu koja želi da iskoči iz svoje kože i promeni tok života igra Ksenija Marinković

Reditelj Dušan Zorić je za Tanjug govorio o svom novom filmu Da li ste videli ovu ženu koji će imati premijeru na Filmskom festivalu u Veneciji.

Zorić je rekao da se film, koji je radio sa korediteljem Matijom Gluščevićem, našao u programu Nedelja kritike gde se sa sedam ostvarenja takmiči za Zlatnog lava za najbolji debitantski film.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

- Nadao sam se da će da prođe dobro, da će biti na nekom od festivala, ali nismo očekivali da će baš da bude na velikom - rekao je Zorić.

Prema njegovim rečima, Da li ste videli ovu ženu govori o tri života jedne sredovečne žene koja na različite načine pokušava da iskoči iz svoje kože i promeni tok života.

Zorić je podsetio da su tokom studija Gluščević i on imali ideju za kratke filmove koje je povezao glavni lik žene od 50 godina koaj shvata da želi nešto drugo.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

- Shvatili smo da imamo istog glavnog lika i da može biti jedan, koji kroz neke metamorfoze proživaljava različite sudbine - rekao je reditelj.

Zorić je rekao da u filmu Ksenija Marinković igra glavnu ulogu, nosi sve, ona je u svakom kadru i sceni.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

U filmu se pojavljuju i Olga Odanović, Goran Bogdan, Jasna Ðuričić i drugi, a Zorić dodaje da su svi ostali likovi arhetipovi, svi igraju za nju, ceo ansambl i prave prostor gde može da se pokaže ideja autora.

Zorić je naveo da su glumci dolazili na dan, dva tokom pet godina da pomognu i svima se svidela ideja filma, pa im nije bio problem što su male uloge.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

Mladi reditelji će svoje planirane sledeće filmove ostvariti zasebno, a Zorić za svoj kaže da će biti miks žanrova, jer voli i kad je malo zabavno i strašno.

- I ovaj film (Da li ste videli ovu ženu) ne može da se odredi koji je žanr - dodao je Zorić.

Autor: Tanjug

#Da li ste videli ovu ženu

#Dušan Zorić

#Matija Gluščević

#Tanjug reflektor

#Zlatni lav

#venecija