Marakana od 30. aprila 2017. neosvojiva tvrđava

Fudbaleri Crvene zvezde se nalaze na koti 97 utakmica u nizu bez poraza na Marakani u Superligi!

- Time smo srušili lični rekord koji je iznosio 96 i postavljen je u periodu od 1998. do 2004. godine. Sledeći rekord koji napadamo je Realov koji je iznosio 121 meč bez poraza u prvenstvu, a postavljen je šezdesetih godina prošlog veka - saopštila je Zvezda, prenosi Blic.

Niz bez poraza na Marakani je započet 30. aprila 2017. godine pobedom nad Vojvodinom rezultatom 2:0.

- Za naš tim tada su golove postigli Gelor Kanga iz jedanaesterca i Srđan Plavšić. U seriji koja još uvek traje, fudbaleri Crvene zvezde su zabeležili 89 pobeda i osam remija uz gol razliku 275:37. Poslednju utakmicu u šampionatu odigrali smo protiv Radnika i trijumfovali rezultatom 6:0, a strelci su bili Mirko Ivanić, Kings Kangva, Aleksandar Katai, Milan Pavkov, Gelor Kanga i Osman Bukari. Prethodni najduži niz Crvene zvezde iznosio je 96 utakmica bez poraza na Marakani, a sledeći cilj je da se prestigle Real koji je stao na koti 121. Niz je trajao od 1957. do 1965. godine, a kada se uzme u obzir koliko dobro igraju fudbaleri našeg tima, nije nemoguće da u sezoni 2023/24, prestignemo i Madriđane - navodi Zvezda.

Vezista Crvene zvezde Kings Kangva izneo je utiske posle pobede nad Radnikom iz Surdulice. Rezultat u meču četvrtog kola Superlige Srbije protiv Radnika glasi 6:0, a jedan od najagilnijih na terenu i svakako strelac najefektnijeg gola bio je Kings Kangva.

- Velika pobeda za nas, ali moramo da nastavimo u tom ritmu. Izuzetno mi je drago zbog gola, bio je efektan, kao i svi koje smo postigli danas. Zadovoljan sam pobedom, ali u sredu nas očekuje novi izazov. Hvala i navijačima, atmosfera koju prave je neverovatna, odmah po postizanju gola sam otrčao do njih, ali još su nam potrebniji u sredu. Nadam se da ću se i tad upisati u strelce, podjednako efektivno, ali najbitnije je da pobedimo. Jedva čekam utakmicu - rekao je Kangva.

- Dobro smo ušli, dali gol, posle imali "relaks" vreme nekih petnaestak minuta, ali smo kontrolisali igru. U drugom smo meč stavili potpuno pod kontrolu, pa pojačali ritam. To je ono što nam treba. Zadovoljan sam intenzitetom u drugom delu, prezadovoljan - rekao je Stanković za Arenasport posle utakmice.

Imali su crveno-beli adekvatnu podršku sa tribina.

- Sve lepši i lepši ambijent iz meča u meč. Hvala svima. Ovo će nam trebati i u sredu. Pišemo istoriju.

Zvezda u sredu čeka Pjunik u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Uživao bih u ovoj pobedi, ne bih o Pjuniku sad. Od sutra ćemo se koncentrisati. Pustite nas da uživamo u ovom trijumfu - zaključio je Stanković.

Autor: blic.rs

#Marakana

#crvena zvezda

#pobede