Suđenje je bilo zatvoreno za javnost.

Šestorica mladića iz okolice Zadra optužena da su od avgusta 2018. do jula 2019. u više navrata seksualno zlostavljali 15-godišnju devojčicu iz njihovog mesta proglašeni su krivim na Županijskom sudu u Zadru i osuđeni na zatvorske kazne, javlja Zadarski.hr.

Prvookrivljeni je dobio jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora, drugookriveni od dve godinae i šest meseci, trećeokrivljeni kaznu od tri godine, a četvrtookrivljeni godinu dana zatvora. Petooptuženom maloletniku izrečeno je 3 godine maloletničkog zatvora, a šestookrivljenom 100 sati humanitarnog rada uz obavezu psihosocijalnog tretmana i rada za opšte dobro.

Trojica su u trenutku počinjenja kaznenih dela bila punoletna, dvojica mlađi punoletnici, a dvoje maloletnici. Jedan od mladića koji je bio uključen je u međuvremenu poginuo.

Teška krivična dela protiv polne slobode i snimanje dečje pornografije kao i pretnje ubistvom izrečene devojčice trajale su godinu dana od avgusta 2018. pa sve do jula 2019. Reč je o slučaju koji je zgrozio hrvatsku javnost, pa su bili organizovani i protesti.

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost.

Autor: Večernji.hr

#Hrvatska

#maloletnica

#silovanje

#zadar