Optužnica je podneta Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv dvojice članova navijačke grupe FK Voždovac pod nazivom Invalidi, zbog sumnje da su 12. maja 2019. godine napali gledaoce na stadionu FK Torlak u Kumodražu tokom utakmice između FK Torlak i FK Studentski grad.

Tom prilikom jedno maloletno lice zadobilo je tešku telesnu povredu glave, a drugo laku telesnu povredu noge.

Sumnja se da su optuženi Anđelo P. i Aleksa B. zajedno sa trojicom okrivljenih protiv kojih su se vodili posebni postupci, kao i NN licima, ujutro sastali u teretani u naselju Braća Jerković i dogovorili se da zajedno odu na stadion i od navijača FK “Torlak” oduzmu navijačku zastavu.

Svoje mobilne telefone su ostavili u teretani kako ih policija ne bi otkrila, a sa sobom su poneli drvene motke i tzv. fantomke crveno-bele boje sa oznakama navijačke grupe Invalidi Voždovac.

Po njihovom dolasku na stadion većina gledalaca, mahom maloletnih osoba, je pobegla sa dela stadiona u koji su ušli, ali ne i dvojica 16 - godišnjaka.

Tom prilikom Anđelo P. je, kako se sumnja, drvenom motkom naneo laku telesnu povredu donjeg dela noge jednom maloletniku, dok je Aleksa B. drugom maloletniku zadao udarac drvenom motkom u predelu glave i naneo mu tešku telesnu povredu u vidu preloma kostiju i povrede sadržaja lobanjske duplje.

Anđelu P. i Aleksi B. na teret se stavlja krivično delo Nasilničko ponašanje na sprotskoj priredbi, a Aleksi B. i krivično delo Teška telesna povreda.

Optužnica je podneta Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Autor: novosti.rs

#Navijač

#fudbal

#napad

#tuča

#utakmica