Udaja za običnog čoveka značila je da će joj biti oduzeta kraljevska titula.

Mako Komuro rođena 1991. u japanskoj kraljevskoj porodici, kao prvo dete svojih roditelja i prva unuka cara emeritusa Akihita i carice emerite Mičiko. Ona je takođe nećaka cara Naruhita.

Očekivano, to što je "plave krvi" stavilo je njen život pod stalnu lupu, a ona je razumela svoje dužnosti prema narodu, pa je tako, primera radi 2011. volontirala da pomogne ljudima pogođenim zemljotresom i cunamijem u Tohokuu. Osim što je obavljala svoje obaveze, Mako je pokazala i da je lepotica sa mozgom. Studirala je na raznim univerzitetima, dokazujući interesovanje za sticanje znanja i širenje vidika.

Tokom svog studiranja, Mako je pronašla svog princa, Keija Komura koji radi kao advokat u kancelariji u SAD. Par se upoznao 2012. u restoranu dok je studirao na Međunarodnom hrišćanskom univerzitetu u Tokiju.

Godinu dana nakon početka veze, Kei ju je zaprosio bez uplitanja medija, pošto je njihova veza bila tajna. Par je zadržao vezu na daljinu dok je Mako studirala u inostranstvu, a nakon što je 2016. diplomirala na engleskom Lester univerzitetu, vest o njihovom zabavljanju postala je javna.

Makina odluka da se uda za "nekraljevsku" osobu imalo je i svoje posledice, ali je ona bila spremna na njih. Kao japanskoj princezi, udaja za običnog čoveka značila je da će joj biti oduzeta kraljevska titula, a ona je otišla u tome i korak dalje i odbila da prihvati uobičajenu isplatu japanske vlade od 1,3 miliona dolara.

Iako Mako ima posao u Metropoliten muzeju umetnosti, ona radi besplatno da bi podržala odeljenje za azijsku umetnost u muzeju. Ovo joj nije prvi put da radi u muzeju. Nazad u Tokiju, tokom svojih kraljevskih dana, radila je kao specijalni istraživač u Muzeju Univerziteta u Tokiju. Tokom njenog boravka tamo, bivši kustos je pohvalio njenu radnu etiku.

Autor: Telegraf.rs

#Japan

#mako

#princeza