Izložba povodom 150 dana od početka rusko-ukrajinske krize.

Inicijativa mladih za ljudska prava, u saradnji sa Ambasadom Ukrajine u Srbiji, organizovala je izložbu fotografija Pozdrav iz Ukrajine, povodom 150 dana od početka rusko-ukrajinske krize.

Izložba, na kojoj 20 fotografija prikazuje ratna dešavanja u toj zemlji, otvorena je u ponedeljak u Endžio (NGO) habu u Beogradu, a uz minut ćutanja, otvarajući izložbu, ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkač rekao je da fotografije svedoče o posledicama strašne i sveobuhvatne ruske agresije na Ukrajinu.

On je rekao i da je izložba osmišljena da širi istinu o zločinima Putinovih, kako ih je nazvao "neonacista i neostaljinista", u Ukrajini.

- Fotografije bolje od bilo koje reči pokazuju rezultate ruske agresije i govore o tome zašto je zajedno moramo zaustaviti - rekao je Tolkač na otvaranju.

On je rekao da ljudi u Srbiji imaju priliku da na fotografijama vide "pravo lice" Rusije, i da, kako je naveo, shvate pretnje koje ona predstavlja po celo čovečanstvo.

- Moj lični naklon autorima fotografija koji su više puta rizikovali živote da bi svet saznao istinu o događajima koji se dešavaju u Ukrajini - kazao je Tolkač.

Rekao je i da više od 80 odsto Ukrajinaca ne želi mir po cenu narušavanja teritorijalnog integriteta, a više od 90 odsto njih, veruje u pobedu.

Izložba ce trajati od 25. jula do 25. avgusta, svakog dana od 16h-21h.

Neposredno pred početak izložbe mala grupa proruski orijentisanih građana okupila se ispred galerije, jedan od njih nosio je majicu sa Putinovim likom, a muzikom su ometali otvaranje izložbe.

Autor: Tanjug

#Ambasada Ukrajine

#Pozdrav iz Ukrajine

#Volodimir Tolkač