Izrečene su mu i dve bezbedonosne mere - obavezno lečenje od zavisnosti i zabrana vožnje 5 godina duže od izdržavanja kazne.

Ozren Mlinarić (38) nepravosnažno je osuđen na pet godina zatvora i odmah ide u istražni zatvor, odlučio je Opštinski kazneni sud u Zagrebu. Izrečene su mu i dve bezbedonosne mere - obavezno lečenje od zavisnosti i zabrana vožnje 5 godina duže od izdržavanja kazne.

Mlinarić je optužen da se 11. jula 2019. pod uticajem droge GBH na naplatnoj stanici Sveta Helena, vozeći bmw brzinom od 125 km/h, zabio u škodu u kojoj je bila tročlana porodica. U nesreći su roditelji teško povređeni, a njihov sin bio je životno ugrožen zbog težine povreda. Srećom spasila ga je hitna lekarska intervencija.

Policajac 1. Postaje saobraćajne policije PU zagrebačke, koji je svedočio na suđenju prošle godine, rekao je kako su 'lekara tražili dva uzorka jedan radi analize na alkohol i drugi radi analize na drogu. Kad je davao uzorak urina čekali smo ispred tolaeta, sa time da su vrata bila pritvorena. To je trajalo, a kad je izašao lekar je primetio da je u čašici bezbojna tečnost.

Lekar je osumnjičenog pitao 'Šta je to?', a zatim ga zatražio novi uzorak urina. 'Otezao je govoreći da ne može, pa mu je lekar kazao da popije vode. Nakon što je ponovno predao bočicu, uzorak je bio vidljivo drugačije, žute boje', ispričao je policajac koji sumnja da je Mlinarić prvi put uzeo vodu iz toaleta pišu 24 sata

Suđenje je trajalo tri godine, a Mlinarić se službeno izjasnio da se ne smatra krivim za onakve optužbe kako ih je reklo tužilaštvo.

Autor: Večernji.hr

#Hrvatska

#naplatna rampa

#sudar