Fudbaleri Partizana dočekuju ekipu TSC

Fudbaleri Partizana večeras na svom stadionu dočekuju ekipu TSC-a od 21.00 čas i to nakon remija u Nišu u 1. kolu domaćeg prvenstva.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Pred večerašnji duel govorio je novi trener crno-belih Ilija Stolica i otkrio da će u sastavu biti i najzvučnije pojačanje:

- Fudbal je timski sport, ekipa je uvek u prvom plan u i u to duboko verujem. Dijabate je igrač koji ima veliki kvalitet, uverićete se u to na prvoj utakmici, ali je u službi kolektiva. Fuseni spada u grupu igrača zbog kojih se dolazi na tribine, ali kao trener smatram da zbog svakoga treba doći na stadion, specifičan je igrač, videćete u subotu - rekao je Stolica na konferenciji za medije.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Stolica je pozvao i navijače da dođu u što većem broju:

- Pozvao bih navijače da nas podrže, da vide novi tim u novoj opremi. Važno nam je da postoji razumevanje za proces kroz koji prolazimo. Svi bi hteli da to ide brže, ali ni u fudbalu ni u životu neke stvari ne budu jednostavne. Važno je da 90 minuta bude podrška, posle meča može aplauz ili kritika. Jednostavno, mora da postoji vreme za proces. Novi trener je stigao, otišlo je 10 igrača, nismo imali kompletan tim na okupu do pre dve nedelje. Nije izgovor, samo hoću da naglasim da azbuka mora da se uči od početka. Ne može neko da čita knjigu odmah, a da ne zna sva slova. Uigravanje i mehanizmi sastavni su deo toga - dodao je trener crno-belih.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Dotakao se i remija protiv ekipe Radničkog:

- Odradili smo analizu, ne postoji jedno mesto ili jedan čovek koji je odgovoran, uvek je u pitanju ceo tim. Poznato je da pravimo rokade, biće rotacija i sada, videćete i sami. Nadam se da više nećemo grešiti. TSC je tim koji gaji napadački fudbal, cenim kolegu Žarka Lazetića i njegov stil igre. TSC je među timovima koji je lakše analizirati, jer imaju jasne principe i ideje, lakše je igrati sa timom gde je fudbal u prvom planu. Verujem da će naš kvalitet doneti prevagu - zaključio je Stolica.

Autor: redportal.rs

#fudbal

#partizan

#tsc