Od navijača traže samo jedno

Fudbaleri Crvene zvezde "zagrevaju se" u domaćem prvenstvu za predstojeće evropske takmičenje koje ih očekuje početkom avgusta. ⚽

Crveno-beli će 2. ili 3. avgusta odmeriti snage sa boljim iz dvomeča Pjunik - Diderlanž (0:1), a najvatrenije pristalice su najavile ideju za koreografiju koja će poslati fantastičnu sliku u sportski i navijački svet.

Delije su se oglasile saopštenjem u kome od navijača traže samo jedno - da za 1. evropski meč obuku dres svog voljenog kluba i ponesu šal:

- Želimo da obojimo stadionu crveno-belo. I to tako da svaki čovek dođe u dresu Crvene zvezde. Smatramo da bi svako ko sebe smatra zvezdašem trebalo da kod kuće ima šal, dres i barjak svog kluba. Ovo nije svakodnevica, želimo da vidimo kako stadion izgleda kada je svaki čovek obojen crveno-belo.

- Dres je nešto osnovno, prva ljubav koja nas veže za sport i klub za koji navijamo. Bez te emocije i podloge, ne bi bilo ni nas kao navijača. Zato želimo da vidimo 50.000 zvezdaša, zaljubljenika u naš klub i fudbal. Da se vratimo svi u dečačke dane odakle je sve krenulo. Ovo je koreografija za koju će svako od nas biti odgovoran i bitan, da li će dovoljno dobro uspeti, ili neće.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

- Ne viđa se Marakana u ovakvom izdanju često, verovatno nikada i nije, i to bi trebalo da bude motiv više za svakog ko bude dolazio. Da dođe u dresu i bude deo nečega što će se pamtiti i prepričavati, kakav god rezultat bio. Ukoliko postoji neko ko nema dres svog kluba, zamolili bismo ga da dođe makar obučen u crvenu ili belu majicu. Ukoliko nam ovo uspe, već za sledeću evropsku utakmicu imamo novi izazov - stoji u saopštenju Delija.

Autor: redportal.rs

#crvena zvezda

#delije

#evropski mec

#koreografija