Kancelarija gradonačelnika podelila je flajere na kojima upozorava ljude da budu na oprezu dok se nastavlja potraga za majmunom. ☝

Policija u Japanu traga za divljim majmunom koji je u razmaku od dve nedelje napao 10 ljudi, među kojima su beba i dve četvorogodišnje devojčice, piše Telegraf.

Prvi napadi dogodili su se 8. jula i distriktu Ogori u prefekturi Jamaguči na jugozapadu zemlje.

Kancelarija gradonačelnika podelila je flajere na kojima upozorava ljude da budu na oprezu dok se nastavlja potraga za majmunom.

Policija je rekla da je u stanju pripravnosti i da je postavila zamke za majmuna, a ljude je upozorila da ne ostavljaju prozore otvorenim.

U najozbiljnijem napadu do sada, majmun je ušao u porodični dom i teško ogrebao bebu.

- Usisavala sam kada sam čula bebu da plače, okrenula sam se i videla kako je majmun zgrabio za noge dok se igrala na podu. Izgledalo je kao da želi da je izvuče napolje - rekla je majka bebe za lokalne medije.

To se dogodilo pre nego što je majmun otvorio vrata stana na prvom spratu prošlog vikenda i ogrebao nogu četvorogodišnje devojčice, navodi novinska agencija Kjodo.

Primat, za kojeg se veruje da je visok između 40 i 50 centimetara, nakon toga je napao druge ljude u blizini, prenosi Sky news.

Majmun je upao i u lokalni vrtić i ogrebao još jednu devojčicu (4).

Majmuni nisu jedine divlje životinje koje su naterale ljude u Japanu da budu oprezniji.

Poslednjih godina širom zemlje bilo je više viđenja i napada medveda, a manji broj uključuje divlje svinje.

Sve više viđenja i napada medveda pripisuje se nedostatku žira u njihovom prirodnom staništu - što ih primorava da lutaju u naseljena područja kako bi pronašli hranu.

Autor: Telegraf

#Japan

#Majmuni

#Ogora