Pritom, njegov prosek je 9.70 🏅🤩

Vera, trud, rad i posvećenost Bilećanina Savu Milojevića (24) po završetku Medicinskog fakulteta u Foči svrstali su na vrh kolone uspešnih studenata sa prosekom od 9,70, ali i krunisali titulom najmlađeg doktora medicine u Srpskoj, prenosi etrebinje.

U njegovom indeksu su skoro sve desetke, a fakultet je završio, a da pritom ne zna kakav je osećaj ispit položiti iz drugog puta.

Milojević za Glas Srpske kaže da je dobra organizacija ključ uspeha i uz neizmernu ljubav prema onom što volite on je zagarantovan.

- Studije su bile zahtevne, neophodno je mnogo rada i odricanja ukoliko težite savršenstvu, ali uz dobru organizaciju, prijatelje i kolege, a pre svega uz podršku porodice sve je moguće 😊 - rekao je Milojević.

Još od malih nogu zna svoj put. Živeo je svoje snove, a oni su povezani sa medicinom.

- Shvativši da sami biramo šta će biti čovek kojeg vidimo u ogledalu, da nas to određuje i definiše prema svemu, jasno nas preobražava u profesiji, vodi do vere ili nevere, u savesti do čojstva ili nečojstva, shvatio sam da je jedini istinski put moje budućnosti medicina. Taj postulat traje danas i trajaće do večnosti 😎 - kazao je Milojević.

Znao je da nije lako, da je put trnovit, pun izazova, ali i odricanja. Ipak, iza svega toga stoji jaka ličnost ovog Bilećanina.

- Da je medicina moj san pokazuju i ocene u indeksu sa prosekom 9,70, što me ujedno čini jednim od najboljih studenata na fakultetu i najmlađim doktorom medicinskih nauka u Srpskoj, sa 24 i po godine. Jednostavno, moramo da radimo na sebi i da imamo jasan cilj, kako bismo do njega pre ili kasnije došli - dodao je Milojević.

Foto: Glas Srpkse/Glas Srpkse

Odlikovan je najvišom studentskom nagradom Srpske jer se našao na listi među 12 najboljih studenata medicine i ostalih zdravstvenih nauka dobijajući stipendiju Dr Milan Jelić. Međutim, to nisu jedine nagrade i stipendije koje je dobio.

- Sve stipendije mnogo su mi pomogle tokom školovanja. Tu je bila i glavna nagrada Dr Valentina Vrtikapa, stipendija Bosana i nagrada SPKD Prosvjeta iz Mostara - pohvalio se Milojević.

Prema njegovim rečima, ni u budućnosti neće biti mnogo nepoznanica. Nastavlja i dalje da se školuje, ali ono što je važno planira da ostane u Srpskoj.

- Moj dalji profesionalni plan jeste da upišem doktorske studije, da se bavim prevencijom i klinikom i da završim specijalizaciju iz oblasti interne medicine ili hirurgije i time dostignem maksimum na hijerarhijskoj lestvici svog profesionalnog života i sve to podelim sa mojom Hercegovinom - jasan je Milojević.

HOBI

Sava Milojević svestran je mladić pa pored uspeha na fakultetu veliki je zaljubljenik u folklor i crkveno pevanje.

- Za vreme studija bio sam član crkvenog hora Pobratimstvo iz Foče, ali i crkvenog hora u Bileći. Pored toga, moja velika ljubav je i folklor koji sam aktivno igrao do treće godine studija - rekao je Milojević.

Autor: etrebinje

#Medicinski fakultet

#Sava Milojević

#Studije medicine