Glumica preživela 2 aneurzime

Glumica Emilia Klark je u intervjuu za Sunday Morning na televiziji BBC podelila detalje svog zdravstvenog stanja. 🧠

View this post on Instagram

A post shared by @emilia_clarke

IZVOR: IG / @emilia_clarke

Emilia koja se proslavila svojom ulogom u seriji Game Of Thrones, otkrila je da je prošla kroz jedan od "najstrašnijih bolova" dok je patila od dve različite aneurizme 2011. i 2013. godine.

- Neverovatno je da sam u stanju da govorim s obizom na količinu mog mozga koja više nije upotrebljiva. Ponekad govorim artikulisano, ali živim svoj život potpuno normalno bez ikakvih posledica. Ja spadam u onu manjinu koja je to uspela da preživi - rekla je Emilia.

Ona se potom prisetila vremena kada je videla snimke svog mozga nakon aneurizme, rekavši da tom vitalnom organu "prilično dosta nedostaje":

- Kada imate moždani udar, u suštini čim vaš mozak na sekundu ne dobija krv, on nestaje. Dakle, krv pronalazi drugačiji put da se kreće ali nedostaje ono što je nestalo nakon udara.

View this post on Instagram

A post shared by @emilia_clarke

IZVOR: IG / @emilia_clarke

Emilila je prvi put progovorila o svom zdravlju 2019. godine kada je otkrila da je 2011. godine odvedena u bolnici nakon što se u teretani osetila kao da joj "elastična traka stiska mozak". iste godine, ona je završila sa snimanjem prve sezone serije Game Of Thrones. Nakon pregleda, ona je prebačena u London u bolnicu za neurologiju i neurohirurgiju. 👨‍⚕️👩‍⚕️

Nakon završetka treće sezone, 2013. godine na pregledu, glumici je otkrivena "masa na drugoj strani mozga koja je bila još veće veličine" i hitno joj je bila potrebna operacija. Nakon druge operacije, probudila se vrišteći od bolova. Operacija nije uspela, ali su zbog krvarenja u mozgu morali hitno da je odvedu na novu operaciju kako bi zaustavili krvarenje. 😥

Autor: redportal.rs

#Emilia Klark

#game of thrones

#glumica