Lepota pozorišta je što svaki put može da bude drugačije, predstava na premijeri je samo jednom takva, a sledeći put može biti bolja

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Teodora Dragićević koja je govorila o svojoj ulozi Nataše Rostove u predstavi Rat i mir Narodnog pozorišta.

Dragićević je rekla da je glumcima reditelj Boris Liješević na prvoj probi rekao: Rat je sukob čoveka sa samim sobom.

Video: Tanjug/Nz

- To je istina. Mislim da je to delo toliko veliko i lepo, prikazuje šta je mir. To je prava ljubav. To delo najlepše govori o ljubavi - navela je glumica.

Dragićević je nateže bilo da se poistoveti sa količinom emocija i doživljaja kod njenog lika, koja u romanu deluje kao da je stvarno malo luda, u toliko jakom doživljaju svega.

Video: Tanjug/Nz

- U stvari, mi svi tako doživljavamo, ali retko ko priznaje da ga toliko stvari diraju. A to je istinito sve što ona oseća. Zato publika voli Rostovu kad čita roman, jer se svi poistovećujemo sa svim njenim problemima - navela je Dragićević.

Ona je istakla da ima veliku sreću sa kolegama u Narodnom pozorištu zbog topline koju dobija od svih starijih i mladijih, kao i podrške i dobronamernih saveta.

Video: Tanjug/Nz

- Lepota pozorišta je što svaki put može da bude drugačije. Predstava na premijeri je samo jednom takva. Sledeći put će možda biti bolja. Mislim da je ovo velika predstva. 'Rat i mir' će biti dugovečna predstava. Kako budem odrastala i sazrevala da ću više da razumem neke stvari i da će mu se iz igranja u igranje otvarati neke stvari - rekla je glumica.

Primetivši da je do sad igrala dosta klasike, kao što su Nečista krv i Zli dusi, Dragićević je navela da bi joj bilo drago da ubuduće igra i u nečemu savremenom, pogotovo u pozorištu sa nekom mladom ekipom.

Video: Tanjug/Nz

Autor: Tanjug

#Narodno Pozorište

#Rat i Mir

#Tanjug reflektor

#Teodora Dragićević