Biciklista bio teško povređen

BANJALUKA: Medicinska sestra T. C., iz Doma zdravlja Banjaluka, zadobila je prelom potkolenice kada je intervenisala prilikom silaska niz strminu i pala dok je na nepristupačnom terenu na Banj brdu sa kolegama iz Službe hitne pomoći pružala pomoć teško povređenom maloletnom biciklisti.

Incident o kojem su Nezavisne novine pisale desio se u nedelju, a 13-godišnjak A. D. je povređen kada je sleteo biciklom u provaliju na putu prema izletištu u Banjaluci. Dečak je zadobio prelom ruke i zadržan je bolnici, a njegovo stanje je stabilno, kao i stanje povređene medicinske sestre, koja je povređena pri njegovom spasavanju.

- Intervencija Službe hitne medicinske pomoći JZU Dom zdravlja u Banjaluci je usledila nakon telefonskog poziva  N. D.  u nedelju u 18.37 časova, koji je naveo da mu je sin pao sa bicikla na Banj brdu i da je sav polomljen - rekli su za Nezavsine novine iz Doma zdravlja.

Kako dodaju, intervenciji su prisustvovali doktor, 2 medicinska tehničara i vozač Službe hitne medicinske pomoći.

Lekarskim pregledom je ustanovljen prelom ruke kod bicikliste i prelom potkolenice kod medicinske sestre.

Povređeno dete je hospitalizovano u Klinici za dečiju hirurgiju, zadobilo je frakturu desne ruke i njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Medicinska sestra je, nakon dijagnostičke obrade, urgentno operisana na Klinici za ortopediju i traumatologiju Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske, te je i ona stabilno.

Autor: nezavisne.com

#Maloletnik

#biciklista

#medicinska sestra

#povreda