Negirala krivicu

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana je S. V. (78), direktorka građevinskog preduzeća Kablar inženjering - gradnja, zbog sumnje da je na štetu drugog preduzeća i dvoje oštećenih sebi pribavila korist od 5.000 evra, a svom preduzecu 35.400 evra.

- S. V. je na saslušanju negirala svoju krivicu, mada nije osporavala činjenicno stanje. Tereti za tri krivična dela: zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara i navodjenje na overu neistinitog sadržaja. Viši sud u Beogradu je osumnjičenoj odredio meru zabrane komuniciranja i sastajanja sa svedocima - saopšteno je iz Višeg tužilaštva u Beogradu.

Sumnja se da je S.V. u maju 2019. godine, kao direktor preduzeca "Kablar inženjering - gradnja'', prodala stan u Kruševačkoj ulici, iako je znala da taj stan nije u vlasništvu društva koje je zastupala, već da se nalazi u stečajnoj masi gradjevinskog preduzeća Kablar inžinjering ad u stečaju, na osnovu presude Privrednog suda od 5. aprila 2013. godine, sa kojom je bila upoznata.

Na isti način je prevarila dvoje oštećenih da kupe stan, kao i javnog beležnika kojeg je navela na overavanje neistinitog sadržaja.

Autor: Pink.rs

#direktorka

#gradnja

#kablar inženjering