Njegov odgajivač poslao je Simbine detalje u Ginisovu knjigu rekorda, a Simbine uši i dalje rastu 😀

Neke zvezde društvenih medija osvajaju slavu svojim izgledom, druge kroz šale. Koza Simba osvojila je mreže svojim zapanjujuće dugim ušima dugim 55 cm koje i dalje i rastu.

Jare sa smeđom dlakom privuklo je hiljade pratilaca na Jutjubu i drugim kanalima otkako je rođen u Karačiju, Pakistan, 4. juna.

Njegov odgajivač, Mohammad Hasan Narejo, poslao je Simbine detalje u Ginisovu knjigu rekorda, iako nije siguran da ona prati takva merenja. Još uvek čeka odgovor.

Kada je Simba rođen, njegove uši su bile dugačke 19 inča (48 cm). Narasli su još tri inča za nešto više od mesec dana i ne pokazuju znake zaustavljanja.

- Dobio sam specijalan baršunasti pojas ili torbicu da mu držim uši, tako da može s lakoćom da trči i igra se bez zapetljavanja ušiju - rekao je Narejo Rojtersu.

Narejo radi u odeljenju za kontrolu letenja aerodroma u Karačiju, ali njegova strast je uzgoj koza, a za Simbu ima velike planove.

- Planiram da sačuvam Simbino spermu za veštačku oplodnju, tako da ako, ne daj Bože, više ne bude njegova rasa može da se nastavi - rekao je Narejo.

Hrani Simbu mlekom tri puta dnevno i preduzeo je druge korake da obezbedi svoje blagostanje - crni konac oko grla životinje da bi odagnao zlo oko.

- Zlo oko može uništiti planinu. On je samo jare sa statusom slavne ličnosti - rekao je Narejo.

Autor: redportal.rs

#Paksitan

#jare

#koza

#uši