Poznat po svojoj toploj, sunčanoj klimi, šarenim, čudnim zgradama, sjajnom noćnom životu, fado muzici i ljubaznim meštanima

Poznat po toploj, sunčanoj klimi, živopisnim zgradama, sjajnom noćnom životu i ljubaznim meštanima, portugalski Lisabon proglašen je najsrećnijim na svetu prema istraživanju turističke kompanije iVisa.

Zahvaljujući Indeksu najsrećnijih gradova na svetu – listi koja rangira 40 gradova kako bi se utvrdilo koje je najsrećnije mesto na svetu – putnici mogu da prilagode svoje putovanje u skladu sa tim.

Pomažući vam da odlučite kuda ćete putovati na osnovu pet faktora sreće: troškova života, sunca, zelenih površina, ljubaznog lokalnog stanovništva i očekivanog životnog veka, možete biti sigurni da svaka destinacija na listi ispunjava ove uslove.

Lisabon je ove godine proglašen za najsrećniji grad na svetu.

Postoji razlog zašto je Lisabon na vrhu liste sreće. Poznat po svojoj toploj, sunčanoj klimi, šarenim, čudnim zgradama, sjajnom noćnom životu, fado muzici i ljubaznim meštanima, glavni grad Portugala je jedan od najživopisnijih gradova na svetu.

Glavni grad Portugala dobije čak 2.801 sunčani sat godišnje, a stanovnici rade u proseku 31 sat nedeljno. Lisabon je, međutim, zauzeo četvrto mesto za najlepši grad na svetu na listi U City Guide, sajta posvećenog urbanim destinacijama.

Takođe je dom brojnih poznatih znamenitosti, uključujući manastir Jeronimos i kulu Belem. Govoreći o hrani, poželećete da probate jedan od lokalnih specijaliteta, Pasteis de Belem. Druga na listi je Barselona, a u prvih 10 su još Atina, Rim, Sidnej, Madrid, Toronto, San Hoze, Istanbul i Bangkok.

Autor: redportal.rs

#Lisabon

#grad

#najsrećnija destinacija