U teoriji, otvorena su mu vrata francuske reprezentacije

Kako prenosi portal Mondo, Džoel Embid dobio je francusko državljanstvo i zvanično. To znači da će moći da nastupa za reprezentaciju Francuske na nekom od narednih velikih takmičenja prenosi.

Zbog ovog poteza nastala je prava bura među "trikolorima", mnogi navijači smatraju da naturalizovani igrači nisu potrebni reprezentaciji i da Embid ne bi trebalo da dobije poziv. Dok se to čeka jedna stvar je poznata, neće moći da igra za tim na predstojećem Eurobasketu.

Kako se navodi:

Embid je 5. jula dobio pasoš. On će u teoriji moći da igra za reprezentaciju tek na Svetskom prvenstvu 2023. godine ili na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Čelni ljudi košarkaškog saveza Francuske za sada nisu želeli da komentarišu ništa povodom Embida i njegovog igranja za nacionalni tim i vrlo verovatno o tome neće pričati do kraja Eurobasketa. Pojedinci smatraju da bi centarska linija Džoel Embid/Rudi Gober bila nezaustavljiva i da bi donela mnogo uspeha, dok su drugi protiv toga. Problema za promenu državljanstva nije bilo, pošto Embid nikada nije zaigrao za selekciju Kameruna, zemlje u kojoj je rođen.

Embid je prethodne sezone vodio bitku sa Nikolom Jokićem za MVP priznanje. Srbin je pobedio, drugi put uzastopno dobio je nagradu. Džoel je u prošloj sezoni prosečno beležio 30,6 poena, 11,7 skokova i 4,2 asistencije po meču.

Autor: Mondo.rs

#Džoel Embid

#Francuska

#Jokić

#Kamerun

#Mondobasket

#NBA

#Nikola Jokić

#eurobasket

#mvp

#nikola

#reprezentacija