Da li ste probali?

POTREBNO JE

500 g testenine fuzili 1 kg tikvica 3 čena belog luka 4 kaơike + 100 ml maslinovog ulja so, biber 4 kaơike pistaća 1 velika veza bosiljka rendani parmezan so, biber

PRIPREMA

â—Ÿ Svaku tikvicu, sa korom, isecite na tanke kolutove. â—Ÿ U velikom tiganju zagrejte 4 kaĆĄike ulja, dodajte malo izgnječen beli luk i, kad je ulje vrelo, ubacite i tikvice. â—Ÿ PrĆŸite 5-7 minuta, povremeno meĆĄajući. â—Ÿ Posolite i pobiberite. U velikoj posudi, u vodi koju ste posolili, skuvajte fuzile prateći uputstvo sa pakovanja. â—Ÿ Opran bosiljak i pistaće usitnite u supersecku, minut-dva, uz postepeno dodavanje 100 ml ulja. â—Ÿ Posolite, pobiberite, pa sipajte u veliku činiju. â—Ÿ Kada je pasta skuvana, sačuvajte ĆĄolju vode u kojoj se kuvala i njome razredite sos u činiji, pa dodajte kuvanu pastu. â—Ÿ Sve dobro izmeĆĄajte. â—Ÿ Preko paste sipajte tikvice.

Neposredno pred konzumiranje pospite parmezanom, piĆĄe Magazin Novosti.

Autor: magazin.novosti.rs

#mediteranska pasta

#pasta

#recept