Lažni nalozi na ovoj mreži su loš izgovor

Stručnjak za informatiku Vojislav Rodić rekao je danas da bi najava američkog milijardera Ilona Maska da odsutaje do kupovine Tvitera može imati veze s činjenicom da je vrednost akcija te kompanije pala, ali i da je i sam Mask izgubio veliki novac zbog pada vrednosti akcija njegovih kompanija.

Mask je ranije objavio da odustaje od kupovine Tvitera za sumu od 44 milijardi dolara, navodeći kao razlog to što nije dobio izveštaj o broju lažnih naloga na toj društvenoj mreži.

Rodić smatra da je to samo loš izgovor i da su pravi razlozi finansijske prirode.

- On je ponudio cenu od 54,2 dolara za akciju, a u petak je vrednost Tviterovih akcija bila 36,81 dolar i sada mora da da 14 milijardi više. On mora sad da to objasni svima od kojih će da pozajmi ili u raznim drugim konstrukcijama da preuzme kapital - naglasio je Rodić.

Podsetio je da je i Mask ostao bez znatnog dela svog bogatstva, jer za kratko vreme od 210 milijardi dolara izgubio 62 milijarde.

Dodao je da s druge strane akcionari Tvitera koji su se ponadali dobroj ceni za svoje akcije vrše pritisak na menadžment i Upravni dobor kompanije da od Maska dobiju obećene 44 milijarde.

Rodić je primetio da Mask pre davanja ponude za Tviter nije napravio dubinsku analizu komapnije, na osnovu koje bi dao realnu cenu.

Autor: Tanjug

#Ilon Mask

#kupovina

#tviter