Veruje svemu što pročita na internetu... 😑

Kako prenosi portal Mondo, srpski teniser Novak Đoković osvojio je sedmi put u karijeri Vimbldon, a nakon toga isplivali su mnogobrojni ružni komentari na njegov račun. Jedan novinar je od njega tražio da vrati novac od zarade, drugi je insinuirao da se dopinguje, treći se svađao sa njegovom suprugom Jelenom.

I to nažalost nije kraj. Veliki deo javnosti je protiv Đokovića, većinski zbog narativa u zapadnim medijima, a čini se da je pod takav uticaj došla i američka glumica Mini Drajver.

Pamtimo je po sjajnim ulogama, posebno iz filma Dobri Vil Hanting, ali čini se da nije najbolje upućena u sportska dešavanja. Tako je i pre nego što su Kirjos i Đoković postali finalisti poručila da sve žene treba da bojkotuju Vimbldon zbog toga kako se teniseri odnose prema ženama.

Kirjos je optužen za nasilje nad bivšom devojkom i istraga je u toku, dok razlog zašto misli da je Đoković protiv žena leži u loše interpretiranoj izjavi koja je doživela bum u SAD pre nekoliko godina.

Tada je dokazano da je novinar iz konteksta istrgao Đokovićevu izjavu o nagradnom fondu za žene, tako da je predstavio da srpski teniser smatra da muškarci moraju da zarađuju više. Ipak, iako je na kraju u medijima došlo do ispravke ovih reči, kod nekih se do danas održala i stvorile su se predrasude.

Iako su navijači slavnoj glumici ukazali na propust, kao i mnoge poznate ličnosti odbijala je da to prihvati i nastavila je da truje protiv Srbina koji je uvek bio na strani teniserki i borio se kao niko za njih.

Kako je napisala na svom Tviter nalogu:

Đoković ima najgoru istoriju omalovažavanja žena i ženskog tenisa. To je dobro dokumentovano. I to čak i pre nego što je počeo da rizikuje živote dece u Australiji nevakcinisan iako je znao da ima kovid. Zaista se osećam kao da ovaj meč pokazuje gde je svet: dva muškarca, čije loše ponašanje su doveli do toga da im to na kraju donese nagradu.

Autor: Mondo.rs

#Grand Slam

#Grendslem

#Holivud

#Holivudska glumica

#Kirgios

#Mini Drajver

#Rafael Nadal

#SAD

#Vombldon

#bojkot

#glumica

#kirjos

#loše

#mizoginija

#napad

#novak

#obaveštena

#optužbe

#tenis

#tviter

#đoković