Ni reči posle trijumfa Đokovića

Kako prenosi portal Mondo, Novak Đoković je u nedelju osvojio sedmi trofej na Vimbldonu i tako je zvanično preskočio Rodžera Federera na još jednoj listi. Skinuo mu je prvo rekord po broju sedmica na vrhu ATP liste, a sada ga je pretekao i po broju grend slem titula - Đoković ima 21, a Federer je na 20 i izvesno je da će sa tim brojem i završiti karijeru.

Ispred je i dalje Rafael Nadal koji ima 22 grend slem titule, a zanimljivo je da je Federer skoro pa ljubavnim pismom čestitao Špancu kada ga je pretekao u januaru na Australijan openu, dok u slučaju srpskog asa mudro ćuti.

Teško je poverovati da Rodžer Federer nije gledao finale Vimbldona, tunira na kome je poput Đokovića sedam puta podizao pehar, ali je očigledno odlučio da - makar javno - prećuti novi uspeh srpskog tenisera. Nije mu čestitao na osvajanju Vimbldona iako su pre samo nekoliko dana zajedno ćaskali na Centralnom terenu.

Bio je to njihov prvi susret posle dugo vremena, ali izgleda da Federer ipak više voli da neguje odnos sa Nadalom, kome je sastavio dugačko pismo kada je došao do 21. grend slema:

Prijatelju i velikom rivalu Rafaelu Nadalu srdačno čestitam na tome što je postao prvi čovek koji je osvojio 21. grend slem titulu. Pre nekoliko meseci smo se šalili da smo obojica na štakama. Neverovatno. Nikad ne potcenjujte velikog šampiona. Tvoja neverovatna radna etika, posvećenost i borbeni duh su inspiracija za mene i za bezbroj ljudi širom sveta. Ponosan sam na to što delim ovu eru s tobom i počastvovan sam što imam ulogu u tome da te guram da ostvaruješ sve više i više, kao što si i ti meni radio u poslednjih 18 godina... Siguran sam da ćeš imati još ostvarenja u budućnosti, ali sada uživaj u ovome!

Interesantno, Đokoviću nije čestitao ni Rafael Nadal, prvi teniser sveta Danil Medvedev je ignorisao Vimbldon posle zabrane i gledao je umesto toga Formulu 1, dok je jedino Stefanos Cicipas od igrača iz vrha uputio čestitku javno na svom Tviter nalogu gde je možda čak i potkačio svoje ostale kolege koji se nisu oglasili:

Uvek se setite da čestitate šampionu koji je mnogo žrtvovao za sport. Čestitam, Novače, na besprekornom turniru i trijumfu! Zaslužio si.

Autor: Mondo.rs

#7 titula

#7. pehar

#Grend Slem

#Pobeda

#Rafa

#Rafael Nadal

#atp

#danil medvedev

#federer

#nema

#nole

#novak

#pismo

#sedam puta

#stefanos cicipas

#tenis

#vimbldon

#Čestika

#đoković