Novak pred nemogućom misijom u finalu

Kako prenosi portal Mondo, Novak Đoković igra za svoju 21. grend slem titulu u karijeri, a Srbin će imati jako težak posao protiv Nika Kirjosa. Ne samo da Australijanac igra tenis karijere i nalazi se na svojoj omiljenoj podlozi, već je i mnogo, mnogo odmorniji.

Kirjos je poslednji meč odigrao u sredu, pre četiri dana kada je za dva sata i 13 minuta rutinski savladao specijalistu za šljaku Kristijana Garina 6:4, 6:3, 7:5. 

Rafael Nadal mu je zbog povrede predao meč polufinala tako da je u petak Kirjos bio slobodan, dok je Novak morao da igra sa Kameronom Norijem. Izgubio je Srbin prvi set, na terenu je proveo dva sata i 35 minuta i sigurno je umorniji.

Kada se pogleda i ukupno vreme provedeno na terenu znatno stariji Đoković je mnogo više morao da igra da bi došao do finala. Dok je Kirjos na terenu bio 13 sati i 11 minuta Novak je dva sata duže bio na travi Vimbldona - 15 sati i 15 minuta. 

Najduži Kirjosov meč bio je sa Stefanosom Cicipasom 3 sata i 17 minuta u trećem kolu, ali je i taj duel došao nakon što je za samo 85 minuta počistio Filipa Krajinovića sa terena u drugom kolu. Zapravo deluje da je domaći teniser Pol Džab u prvom kolu turnira najviše namučio Kirjosa jer ga je ostavio na terenu 3 sata i 5 minuta.

Što se Novaka tiče, lakih mečeva nije bilo. Najkraće je igrao sa Miomirom Kecmanovićem, nekoliko minuta manje od dva sata, a protiv Janika Sinera u četvrtfinalu je bio na terenu 3 sata i 35 minuta i morao je da se vraća iz deficita od dva seta.

Autor: mondo.rs

#Finale

#Gren Slem

#Nadal

#Rafa

#Rafael Nadal

#kirjos

#namestio

#nole

#novak

#odmoran

#prednost

#tenis

#vimbldon

#zakuvao

#đoković