Pravilo Lucky Looser se vraća nazad?

kako prenosi portal Mondo, australijski teniser Nik Kirjos ostvario je uspeh karijere pošto se plasirao u finale Vimbldona gde će igrati sa boljim iz današnjeg duela Novaka Đokovića i Kamerona Norija, međutim celo Ostrvo bruji o načinu na koji je stigao do samog kraja.

Njemu je Rafael Nadal predao meč zbog problema sa povredom mišića trbušnog zida, a sada iz Engleske stižu informacije da to nije pošteno i da bi pravilo trebalo da se menja. Odnosno, rukovodstvo Vimbldona je pod pritiskom da više nikome ne dopusti da prođe dalje bez borbe.

Kako pbritanski mediji prenose, sve će uskoro biti istraženo i da bi laki luzer pravilo moglo da bude vraćeno već od idućeg Vimbldona, a sve zbog Rafaela Nadala koji ne može da se pojavi u polufinalu.

Odustao je od meča dan ranije i mnogi se pitaju da li bi bilo bolje da je Tejlor Fric, koga je Nadal pobedio posle pet setova, trebalo da dobije priliku da se bori sa Kirjosom za finale. Pravila kažu da to nije moguće, ali s obzirom na to da je turnir izgubio meč koji bi sasvim sigurno bio izuzetno gledan - možda se sve promeni. kako je naveo Kristofer Klari, reporter Njujork Tajmsa

Dešava se retko, ali treba razmisliti o tome. Kada teniser kasno odustane od grend smela ili pre velikog finala, poraženi protivnik bi trebalo da dobije šansu da igra.

Mnohi od tenisera su se oglasili, kao na primer Pam Šriver koji je rekao:

Žao mi je Tejlora Frica. Treba da se vrati pravilo o 'laki luzeru'.

Autor: Mondo.rs

#Lucky Looser

#Nadal

#Novak Đoković

#Rafael Nadal

#promena pravila

#tejlor fric

#vimbldon