Španac pokušao da poremeti srpskog tenisera

Ljubitelji tenisa nisu očekivali ovakvu završnicu Vimbldona u kojoj neće gledati polufinale između Rafaela Nadala i Nika Kirjosa, već će Kirjos direktnim plasmanom u finale čekati boljeg iz duela Đoković-Nori.

Nadal je u četvrtfinalu protiv Amerikanca Tejlora Frica doživeo pucanje trbušnog mišića, ali je smogao snage, napravio veliki preokret i plasirao se u polufinale Grend slem turnira.

IZVOR: YT / RAFAEL NADAL

Ipak dan pred zakazano polufinale Nadal je obavestio javnost da se povlači sa turnira zbog rupture mišića od 7 centimetara.

U februaru 2021. godine Novak je doživeo istu povredu mišića u meču protiv takođe Tejlora Frica, koja je bila rascepa 2,5 centimetra. Novak je u tom meču vodio sa 2:0, da bi nakon povrede prepustio 2 seta Fricu za izjednačenje, a potom u 5. setu savladao sa 6:2 i odneo pobedu!

Tada je Nadal sumnjao u Đokovićevu pobedu i izjavom pokušao je da destabilizuje srpskog tenisera:

- Ako stvarno imate fizičke probleme, nećete pobediti. Ako imate bolove koji vas ne dovode u situaciju da ograničavate pokrete i kretanje, možda ćete pronaći put. Kada ste stvarno, stvarno, povređeni, nemoguće je da osvojite turnir poput ovog - pričao je tada Nadal.

Zato je Novak morao da se pravda zbog povrede koja mu se dogodila pa je tada izjavio:

- Znam da mnogi sumnjaju, ali stvarno sam pokidao mišić. Nikada nisam to osetio, ali je magnetna rezonanca pokazala kidanje. Vratio sam se sa nove magnetne rezonance koju sam odradio jutros i oštećenje je veće nego kada se dogodila povreda. Ruptura je trenutno 2,5 centimetra – 25 milimetara. Kada se povreda dogodila, bila je 1,7 centimetara - rekao je Đoković nakon finalnog meča.

Novak je ipak tokom turnira uspeo da se oporavi i da u finalu podigne svoju rekordnu 9. titulu na Australijan openu.

Autor: redportal.rs

#Rafael Nadal

#novak djokovic

#trbusni misic

#vimbldon