Bomba na Malom Kalemegdanu

Otišli su Ostin Holins i Dejan Davidovac, ne zna se još šta će biti s Nikolom Kalinićem, ali Crvena zvezda je odgovorila prvim bombastičnim pojačanjem za narednu sezonu. Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta reprezentativni bek Nemanja Nedović uskoro će ozvaničiti povratak u crveno-beli tabor.

Nedović je profesionalnu karijeru i počeo u Zvezdi za koju je igrao od 2008. do 2012. godine posle čega se otisnuo u inostranstvo. Prvo je branio boje Lijetuvos Ritasa, zatim imao kratku epizodu u Golden Stejtu u NBA ligi, da bi se zatim vratio u Evropu kao igrač Valensije. U Španiji je nastupao i za Unikahu, potom je dve godine bio član Olimpije, da bi od 2020. igrao za Panatinaikos.

U te dve poslednje sezone su ga zaobišle i povrede koje su ga mučile na početku karijere, pa je mogao da pokaže koliko zaista ume. Prošle sezone je u Evroligi u proseku beležio 14,3 poena, uz 3,2 asistencije i 2,2 skoka po meču. Nedović je imao opciju da i ovog leta "pokupi" još jednu godinu ugovora sa Panatinaikosom, ali je izabrao da se vrati u Beograd.

On je inače bio član reprezentacije Srbije koja je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila srebrnu medalju. A sada je as čiji će potpis obradovati i umiriti Zvezdine navijače, silno zabrinute da će se ekipa koja je prošle sezone osvojila triplu krunu raspasti. posle odlazaka Dejana Radonjića sa mesta šefa struke, te Holinsa i Davidovca.

Uprava Crvena zvezda je odgovorila najboljim mogućim potezom i jasno pokazala: neće tek tako odustati od krune. Bez obzira na to što se očekuje da Partizan ove sezone bude još jači nego prošle sezone.

Autor: Đorđe Matić

#Kosarka

#nedovic

#zvezda