Najava kandidature i jednog od najbližih saradnika

Pozivajući se na sopstvene izvore, američki list The Hill navodi da nekadašnji američki predsednik trenutno vodi razgovore i priprema novu kandidaturu za predsednika Sjedinjenih Država.

Kako list navodi, Trampovi savetnici uopšte ne dovode u pitanje hoće li se ponovo kandidovati, već kada će to učiniti, a da će do tada nastaviti da održava mitinge i skupove pristalica širom zemlje. Izvori navode i da je Tramp još uvek najpopularniji političar u Republikanskoj stranci.

Ono što posebno privlači pažnju i otvara razmišljanja, jeste hoće li mu ponovo biti omogućeno korišćenje Tvitera, budući da je teško opravdati isključenje sa istog čoveka koji se kandiduje za predsednika SAD.

Pojedini analitičari ocenjuju da bi najava Trampove kandidature mogla naneti štetu republikancima, uprkos činjenici da je na poslednjim izborima ostvario istorijski rekord po broju glasova.

Majk Pompeo, nekadašnji državni sekretar u Trampovoj administraciji, izjavio je proteklog meseca da Trampova odluka neće uticati na njegovu odluku hoće li ili ne da se kandiduje na predsedničkim izborima.

Autor: redportal.rs

#Američki predsednik

#Donald Tramp

#Donald Trump

#Majk Pompeo

#predsednik SAD

#tramp

#trump