82 MILIONA TONA

Kako prenosi portal Mondo, ruska energetska kompanija Rosnjeft saopštila je da je otkrila ogromno nalazište nafte u Pečorskom moru koje sadrži čak 82 miliona tona nafte!

Naftno polje je otkriveno zahvaljujući kampanji bušenja u Medinsko-Varandejskoj oblasti. Kompanija Rosnjeft se oglasisa zvaničnim saopštenjem o najnovijem nalazištu nafte.

Tokom testiranja dobijen je slobodan protok nafte sa maksimalnim protokom od 220 kubnih metara dnevno. Nafta je ‘lagana‘, sa niskim sadržajem sumpora i ima nizak viskozitet.

Rosnjeft je napomenuo da su istražni radovi u vodama Pečorskog mora dokazali značajan naftni potencijal Timan-Pečorske provincije i postali osnova za nastavak proučavanja i razvoja regiona. Kompanija navodno kontroliše ukupno 28 ofšor licenci na Arktiku, od kojih osam u Pečorskom moru.

Kompanija Rosnjeft je u vlasništvu Putinovog bliskog saradnika, oligarha Igora Sečina. Prema procenama stručnjaka, Rusija će inkasirati oko 56 milijardi dolara ukoliko pronađenu naftu proda po trenutnoj ceni.

Autor: mondo.rs

#56 milijardi dolara

#82 miliona

#Ekonomija

#arktik

#naftno polje

#novac

#rekordne

#rezerve

#rusija