Obratio joj se pred svima 💗

Kako prenosi portal Mondo, Novak Đoković pobedio je u borbi sa vremenom i sa holandskom senzacijom Timom van Rajthovenom i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona. Na kraju posebnog dana za taj turnir, on se na Centralnom terenu okrenuo i ka loži, gde je sedela legendarna američka teniserka Bili Džin King (78), šestostruka šampiona tog turnira i jedna od najvećih u istoriji Belog sporta.

Čim je stao pred mikrofon, Novak joj je zahvalio na tome što je ostala tako kasno da bi do kraja odgledala njegov meč. On mu je odgovorila poljupcima, mahanjem i bila je dirnuta pažnjom koju joj je posvetio branilac titule i šestostruki osvajač Vimbldona.

Hvala gledaocima što su ostali ovako kasno. Bili Džin, hvala vam što ste ostali, bila je čast. Znam da je bio dug dan, ali veoma cenim to što ste tu. Čast je bila igrati pred vama.

Novak je rekao da je u razgovoru sa njom naučio mnogo o tenisu i istoriji sporta u kojem je najbolji na svetu.

Bila je velika čast i privilegija što sam danas bio tu. Počastvovan sam što sam bio i srećan sam što stojim pored takvih šampiona, legendi našeg sporta, koje su mnogo uticale na nas i na terenu i van njega. Mnogo toga nisam znao o istoriji ovog sporta i hvala Bili Džin King na mnogim lekcijama danas.
Prvi put u istoriji igra se nedeljom, prvi put u istoriji su neki igrači mogli da igraju na ovom terenu pre turnira, prvi put se igra 'super taj-brejk' u odlučujem setu i srećan sam što sam deo istorije.

Novak će u ponedeljak imati dan za odmor i za pripremu za četvrtfinale, u kojem ga čeka duel protiv Italijana Janika Sinera.

Autor: Mondo.rs

#Bili Džin King

#Govor

#Najveća legenda ženskog tenisa

#Nople

#Novak Đoković

#Pobeda

#Zahvalnica

#novak

#tenis

#vimbldon

#četvrtfinale

#đoković