Prokletstvo se nastavlja

Kako prenosi portal Mondo, Hrvatska košarka dotakla je samo dno, pošto je nacionalni tim ove zemlje završio kvalifikacije za Svetsko prvenstvo na poslednjem mestu svoje grupe iza Finske, Slovenije i Švedske. 

Na poslednjem meču prve kvalifikacione grupe uspeli su da ispuste dobijen meč protiv Finske u kome su vodili 78:70 i gde su 44 sekunde do kraja imali 79:75 i napad. Potom je Bogdanović promašio trojku, Zubac nije uspeo da poentira iz ofanzivnog skoka i u kontri je pala trojka Finske koja je bila uvod u potop!

Lovro Gnjidić je u narednom napadu promašio oba slobodna bacanja, a onda je Lauri Markanen pogodio trojku za pobedu koja je zabolela celu Hrvatsku.

 Imala je još jedan napad Hrvatska posle toga, ali Bogdanović je promašio još jednu trojku, a onda je Ivica Zubac promašio oba slobodna bacanja i dozvolio Finskoj da izađe iz grupe kao prvoplasirana. 

Sada poslednja medalja Hrvatske na velikim takmičenjima ostaje bronza sa Evropskog prvenstva 1995. godine kada su Hrvati odbili da se popnu na postolje jer je Jugoslavija osvojila prvo mesto. 

Pogledajte poslednja 4 minuta meča:

IZVOR: You Tube / Sport Klub

Autor: Mondo.rs

#Finska

#Hrvatska

#KOŠARKA

#Poraz

#dno

#grupna faza

#ispadanje

#kvalifikacije

#poslednja sekunda

#poslednje mesto

#svetsko prvenstvo

#trojka