Nadaleko čuven i van granica Srbije

Završeni Arsenal fest 12 u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu biće zlatnim slovima upisan u istoriju ovog festivala 🎶. Odmah posle prve rasprodate večeri, u petak, sutradan je usledilo još jedno, a ulaznica je ponestalo već oko 22 č!

Foto: redportal.rs/Laki Lazarević

Još pre 21 čas, prostor ispred Main Stage-a je, u očekivanju Ane Đurić Konstrakte, bio skoro ispunjen. Umetnica je u 50-minutnom nastupu, prvom u Srbiji u ovoj varijanti, uz osoben audio-koncept i fantastičnu video-podršku, predstavila nizom uspešne solo singlove, uz dodatak iz repertoara Zemlje Gruva. Posle uvodnog Nobla, nizala je Žvake, Mekano, Plodne dane, pozdravljajući "Šumadince i Šumadinke, omladince i omladinke". Ka bini je poleteo grudnjak, što već postaje tradicionalno na njenim nastupima 😎. Evrovizijska In corpore sano, sačuvana za sam kraj, donela je eksploziju oduševljenja. Dabome, i peškire kao obavezan deo scenografije. 

Foto: redportal.rs/Love Production

Talas nadiruće publike doneo je to da, pre nego što su na glavnu binu izašli Thievery Corporation, narodski rečeno, igla nije imala gde da padne. U takvom ambijentu planetarno popularnim krosover legendama nije bilo teško da čak i nadmaše ono što su učinili na istom mestu 2017. Vrelim ritmovima mamili su na njihanje kukovima, i na sve snažnije aplauze posle svake pesme 🤗. Energetski nabijen šou završen je, posle sat i po, pravom žurkom i na bini i u publici, uz euforično Serbia, we love you. Uz one već dobro upoznate sa njihovom delovanjem, Thievery Corporation stekli su i nove poklonike. 

Čim su se povukli sa pozornice, dobar deo publike je pohitao ka Gardenu, da uživa u nastupu još jednog starog znanca Arsenala Darka Rundeka i Ekipe. Prethodno, žanrovski raznovrsno zagrevanje u Zastavinoj bašti, doneli su Six Pack, Crni Cerak... Na Main-u, Goblini oduševljeno poručiše: "Uvek je lepo vratiti se ovde." Slaveći 30 godina od početka karijere, pank-rokeri su moćnom svirkom "tukli u stomak". Počevši sa LSD se vraća kući, doneli su presek najboljih starih stvari, ali i iskoristili priliku da, prvi put u Kragujevcu, uživo predstave numere sa aktuelnog, sjajnog albuma JedninaMeso, Žmigavac, Negde pred zoru... Kao gost, na bini im se pridružio veliki prijatelj Kiza Iskaz 🎶🎶🎶.

Foto: redportal.rs/Laki Lazarević

I upravo, do negde pred zoru, hiljade ljudi proživljavalo je nezaboravnu noć, na zatvaranju Arsenal festa 12, koji su prethodnih dana obeležili Placebo, Roni Size, Van Gogh, Stefan Milenković i Nele Karajlić, Senidah... Posete zabeležene u ove 3 večeri, a pogotovo u petak i subotu, najbolja su potvrda da je festival, nadaleko čuven i van granica Srbije, ove godine podigao lestvicu na još viši nivo. 

Autor: redportal.rs

#Arsenal 12

#Arsenal fest

#Muzika

#nastupi