Neke žene su definitivno spremne na svašta

Toni Stenden, 29-ogodišnja žiteljka naselja Vest Derbi u Liverpulu, izvela je nesvakidašnju prevaru nad sopstvenim prijateljima. Naime, ona je lagala da ima karcinom u poodmakloj fazi kako bi od prijatelja skupila dovoljno novca za venčanje kakvo je oduvek želela.

Zato je krajem prošle godine obrijala glavu i počela sa širenjem priče da ima rak, a u tome je išla toliko daleko da je davala i intervjue za lokalne medije u kojima je pričala da joj se rak raširio svuda.

Njen otac Derek, međutim, zaista je imao rak u zadnjoj fazi, što joj je bila dodatna stavka za izazivanje sažaljenja, tako da je govorila prijateljima kako bi želela je otac isprati do oltara. Zato su njeni prijatelji pokrenuli akciju u kojoj je prikupljeno preko 8.500 funti (oko 9.450 evra) kako bi imala novca za lekove.

Međutim, njen otac je preminuo pre venčanja, ali je snimljena njegova video-poruka koja je na samom venčanju puštena. Upravo tad su se pojavile prve sumnje, i to od samih prijatelja koji su učestvovali u akciji.

Nakon što je pušten video-snimak sa teškim rečima njenog oca, ona je održala svoj govor besprekorno, čak sa nekoliko pošalica. Njen brat i majka su bili potreseni, jer su upravo poslušali poruku iz groba, kao i svi mi - rekao je on u izjavi za medije.

Ipak, Stendenova je razotkrivena nakon što je počela da priča da je dobila i koronavirus ranije ove godine. Tada se suočila sa svojim prijateljima, što nije baš dobro prošlo, jer je osuđena za prevaru preko lažnog predstavljanja.

Ona je toliko dobro to odglumila da bi mogla da dobije Oskara. Sve nas je nasamarila, svi smo bili uvučeni u to. Mislila sam da umire i dala sam sve što sam mogla od sebe da se to venčanje desi pre no što neko od njih dvoje umre - kaže Šeril Aston, bivša prijateljica Stendenove koja je donirala 525 funti, dodajući da ljudi nisu imali previše, ali da su dali sve što su mogli.

Toni je još u julu 2017. godine u lokalnim novinama rekla da boluje od raka, da bi u martu 2018. u novom intervjuu rekla da je kancer nažalost u završnoj fazi. Prevara bi trajala ko zna koliko dugo, da početkom ove godine Toni nije na jednoj društvenoj mreži napisala da je dobila koronavirus. Tada je par njenih prijatelja pomislilo da je to malo previše, pa su je pozvali snimajući razgovor.

Počeli smo direktno da je pitamo da li zaista ima rak, da bi u jednom trenutku zaplakala i priznala da je sve to bila laž. Tada smo pozvali policiju i dali im snimak - kaže jedan od učesnika u tom razgovoru.

Bilo kako bilo, izgleda da ispunjenje snova uvek ima svoju cenu, tako da treba biti oprezan kako ih i ispunjavamo.

Autor: redportal.rs

#imala rak

#karcinom

#prevara

#rak

#toni stenden

#venačanje