Muškarac je pronađen u svojoj ćeliji jutros prilikom primopredaje smene.

Zatvorenik istražnog zatvora pronađen je jutros mrtav u zatvorskoj ćeliji na Bilicama, a prema procenama patologa nisu utvrđeni znakovi nasilja i tačan uzrok smrti se još uvek utvrđuje, potvrđeno je iz Ministarstva pravosuđa i uprave.

Iz Ministarstva pravosuđa i uprave potvrdili su da je u zatvoru u Splitu tokom noći s 29. na 30. jun umro zatvorenik koji se u istražnom zatvoru našao nakon odluke Županijskog suda u Splitu.

​​U odgovoru na Hinin upit, iz Ministarstva su saopštili da su službenici Zatvora u Splitu pozvali Hitnu pomoć koja je konstatovala smrt, pa je o svemu obaveštena nadležna ​​policijska služba radi preduzimanja mera i radnji iz svoje nadležnosti, a obavešten je i dežurni istražni sudija, prenosi 24 sata.hr.

- Prema procenama patologa nisu utvrđeni znakovi nasilja, a tačan uzrok smrti se utvrđuje - odgovorili su iz Ministarstva​.

Zasad n​ema drugih informacija, a navodno je muškarac pronađen u svojoj ćeliji jutros prilikom primopredaje smene. Pretpostavlja se da je umro sinoć. Splitski zatvor je o događaju obavestio sve nadležne službe, kao i branitelja umrlog zatvorenika i njegovu porodicu.

Autor: 24 sata.hr.

#mrtav

#osuđenik

#Ćelija