Evo gde se seli srpski reprezentativac

Srpski napadač Luka Jović (24) definitivno prelazi u Fiorentinu, objavio je najbolje obavešteni novinar u Italiji, Fabricio Romano.

On je otkrio da je dogovorena pozajmica u sklopu koje će deo njegove plate isplaćivati Real, kao njegov matični klub, a drugi deo Fiorentina, kao tim u kojem će dobiti šansu koju na Santjago Bernabeuu nije imao, piše Mondo.

- Jović bi mogao da dođe u Fiorentinu sledeće nedelje da bi prošao lekarske preglede i potpisao ugovor - navedeno je i ujedno potvrđeno ono što je bilo najavljeno nedeljama unazad. Jović će razdužiti opremu Reala drugi put, jer je i 2019. bio na pozajmici u Ajntrahtu, svom prethodnom klubu.

U Realovoj šampionskoj sezoni 2021/22, Jović je odigrao 19 utakmica za "kraljevski klub", dao jedan gol u Primeri uz tri asistencije, ali u drugom delu takmičarske godine nije bio u planu trenera Karla Anćelotija. Bez obzira na dobre igre za reprezentaciju i njegove golove protiv Slovenije i Švedske u Ligi nacija ovog juna, bilo je očigledno da će otići iz Madrida da bi negde igrao u mundijalskoj sezoni.

Fiorentina je tako pola godine posle burnog rastanka sa Dušanom Vlahovićem ponovo dobila srpskog napadača od kojeg će očekivati da nastavi tamo gde je Dušan stao i da će davati golove kao u Ajntrahtu, od kojeg ga je Real kupio 2019. za 63 miliona evra.

Fiorentina je završila sezonu sa startnim napadačem Arturom Kabralom (24), koji je došao iz Bazela kada je Vlahović otišao u Juve i nije se proslavio, jer je dao samo dva gola na 14 nastupa u Seriji A. Rezerva je bio poznati Poljak Kšištof Pjontek, koji se vraća u Hertu posle šest golova na 18 utakmica za Violu.

Autor: mondo.rs

#Luka Jovic

#fiorentina

#real madrid