Samo nekoliko nedelja pre smrti zadobio je teške telesne povrede, kada ga je udario automobil dok je vozio električni bicikl. Nije se od njih ni oporavio, a sin jedinac ga je poslao u smrt...

Miloš S., policajac iz Vršca, koji je osumnjičen da je u ponedeljak ujutro u porodičnoj kući iz službenog pištolja slučajno ubio oca Gorana S., juče je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu u potpunosti priznao delo.

Mladi policajac, o kojem kolege i poznanici imaju samo reči hvale, navodno je očajan zbog svega što se dogodilo i u Tužilaštvu je izrazio iskreno kajanje.

- Mladić je vidno potresen priveden na saslušanje, gde je do detalja opisao šta se tačno dogodilo u ponedeljak - kaže izvor "Novosti" blizak istrazi. - On je bio jako uznemiren, plakao je i rekao da je bio izuzetno vezan za oca, kao i da se kaje zbog svega.

Njemu se, na teret stavlja krivično delo ubistvo, a da li će ono u narednom periodu biti prekvalifikovano, biće poznato po završetku istrage, odnosno kada bude okončano veštačenje balističara, prikupljanje materijalnih dokaza i izjava potencijalnih svedoka.

Nakon saslušanja Tužilaštvo je zatražilo od nadležnog suda da se Milošu S. odredi pritvor do 30 dana, kako boravkom na slobodi ne bi uticao na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Miloš S. je kao policajac radio dve godine, a u februaru je doživeo tragediju kada mu je umro deka.

- On i otac su stanovali sami otkako su mu se roditelji razveli, dobro su se slagali i bili su bliski - kažu komšije iz Ulice Milana Tepića.

- Miloš je izuzetan dečko, svi su potreseni zbog tragedije. Tog jutra odjednom su se začule sirene, a kada smo istrčali u dvorište videli smo kako komšiju iznose na nosilima. Mladić je samo kratko rekao: "Umro je". Krv mi se zaledila od tih reči. Kasnije smo čuli da je Miloš slučajno ispalio hitac, koji je pogodio njegovog oca koji je bio sa njim u sobi.

PONOSAN NA SINA

- Velika nesreća, pogotovo što su Miloš i Goran živeli sami, nakon što ih je majka pre više godina napustila. Nisu bili konfliktni. Ne verujemo da je ovo rezultat neke svađe.

Slagali su se - kaže, za "Novosti", jedna komšinica.

- Goran je bio veoma ponosan kada je Miloš postao policajac. On je radio kao obezbeđenje u jednoj banci u centru grada, a samo nekoliko nedelja pre smrti zadobio je teške telesne povrede, kada ga je udario automobil dok je vozio električni bicikl. Nije se od njih ni oporavio, a sin jedinac ga je poslao u smrt.

Autor: Novosti

#Priznanje

#UBISTVO

#priznanje ubistva