Za vitku liniju nikad nije kasno 💁🏻‍♀️

I dok se pripremate za odmor i razmišljate da li ćete uspeti da skinete još koji kilogram, mi smo mislili umesto vas i doneli vam 6 najpopularnijih dijeta uz koje ćete sasvim sigurno skinuti višak kilograma.

Pronađite idealnu:

Dukanova dijeta je program ishrane koji je osmislio francuski nutricionista Pjer Dukan, po kojem je dijeta i dobila naziv. Njegov program obećava da ćete izgubiti 4-5 kilograma već prve nedelje, ali i to da se izgubljeni kilogrami nikada  neće  vratiti! Da li je tako, to sad ne možemo da tvrdimo, jer, ipak sve zavisi od toga da li ćete se pridržavati programa, ali i od opšteg stanja vašeg organizma

VMA dijeta je popularna verzija medicinske dijete koja, navodno, čini da izgubite 7-15 kilograma za 15 dana ako se striktno držite jelovnika.Vojnomedicinska akademija se svojevremeno ogradila od ovog plana ishrane, ali njegova popularnost ne opada, prvenstveno zbog brzih rezultata. Ipak, dosta je rigorozna i stoji upozorenje da se pre upuštanja u ovakvu dijetu konsultujete s lekarom.

Protekal dijeta je proteinska ketogena dijeta, koja pod nadzorom lekara, doprinosi smanjenju telesne težine od 1,5 do 2kg nedeljno. Predstavlja zdrav način mršavljenja, koji je praćen odsustvom gladi, zahvaljujući Protekal napicima, slanim i slatkim obrocima ali i suplementima , koji dopunjavaju dnevnu dozu vitamina i minerala potrebnih organizmu. Protekal proteinska ketogena dijeta i ima 3 faze.  Nakon njenog završetka ne postoji yo-yo efekat.

UN dijeta uz striktno sprovođenje dovodi pored skidanja kilograma i do promene metabolizma pa se izgubljeni kilogrami ne vraćaju (tako bar kažu). Dijeta traje 90 dana. Ako je potrebno oslabiti manje kilograma, dijeta se prekida ranije, ali tada NE dolazi do promene metabolizma.

Još jedna najbolja dijeta u 2018. godini je bez sumnje dijeta 8 sati. Njena suština je da možete da jedete šta god poželite! Možete čak da jedete i koliko god poželite! Ali, ALI koje svima kvari zabavu je da je to sve dozvoljeno u okviru SAMO 8 sati u toku dana.

Hrono ishrana je namenjena svakome ko ima problema sa prekomernom kilažom, gojaznosti i svima koji neumoljivo žele da postignu svoj najbolji mogući izgled na zdrav način.Dijeta postaje popularna 1986. godine kada ju je čuveni francuski hronobiolog Alain Delabos predstavio svetu. Od tada pa sve do danas, hrono dijeta je dosta evoluirala i stekla veliku popularnost.

Autor: Pink.rs / redportal.rs

#UN

#dijeta

#keto

#leto