Ubistvo su počinili kao osvetu jer je žrtva podržavala kontroverzni stav političara iz Baratija džanata partije, a u vezi proroka Muhameda

Ubistvo Indusa izazvalo je porast verskih napetosti u Ujdapuru, severnoj indijskoj državi Radžastan. Krojača Kanaja Lala ubila su dvojica muslimana, koji su snimili zločin i postavili ga na Internet.

Kako su naveli, ubistvo su počinili kao osvetu jer je žrtva podržavala kontroverzni stav političara iz Baratija džanata partije, a u vezi proroka Muhameda, zbog čega je političar isključen iz partije.

Dvojica uhapšenih za ubistvo, u drugom videu, pretili su premijeru Indije Narendri Modiju, mašući satarom. Policija je naložila medijima da ne prikazuju snimak ubistva krojača, jer je "previše jeziv".

Vlada Radžastana zabranila je internet i zabranila veća okupljanja. Zvaničnici su pozvali građane da ostanu smireni. Federalna vlada zatražila je od Nacionalne istražne agencije, najviše antiterorističke agencije u zemlji, da istraži taj slučaj.

Tri sedmice pre ubistva, žrtva je bila privedena jer je svojim postupcima, kako se tvrdilo, vređao verska osećanja. Nakon što je oslobođen, tražio je policijsku zaštitu, jer je strahovao za život.

Autor: redportal.rs

#Indus

#Muslimani

#obezglavljenje