Tokom sastanka bilo je reči i o saradnji u elektroenergetici, mogućnostima investiranja u visokonaponsku mrežu...

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Izraela Jahelom Vilanom o saradnji u oblasti zelene energije, procesu energetske tranzicije i daljem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje, saopšteno je danas iz ministarstva.

Foto: Tanjug/Zoran Petrović

Mihajlovićeva je rekla da Memorandum o razumevanju između Ministarstva rudarstva i energetike Srbije i Ministarstva energetike Izraela o saradnji u oblasti zelene energije predstavlja osnovu za unapređenje privrednih aktivnosti i da je razvoj obnovljivih izvora energije dodatna mogućnost za zajedničke projekte u ovoj oblasti.

- Srbija se donošenjem novog zakonodavnog okvira, posebno Zakona o korišćenju OIE, jasno opredelila da ide ka dekarbonizaciji i započela proces energetske tranzicije i na tom putu želimo da što više sarađujemo sa Izraelom, zemljom koja već ima zapažene rezultate u razvoju OIE - rekla je potpredsednica vlade.

Tokom sastanka bilo je reči i o saradnji u elektroenergetici, mogućnostima investiranja u visokonaponsku mrežu, kao i saradnji u gasnom sektoru.

Autor: Tanjug

#Jahel Vilan

#Memorandum o razumevanju

#Zorana Mihailović