Kraljica je bila aktivna jahačica od 1929. godine. Kada je imala 3 godine, dobila je ponija, a tokom života je uzgajala trkačke konje

Kraljica Elizabeta II (96) odlučila je da ne posluša savete lekara koji joj je pre nekoliko meseci rekao da prestane da jaše, pa je fotografisana na konju u Vindzoru.

Kraljica Elizabeta je zbog zdravstvenih problema izostala sa mnogih događaja, a javnost je imala priliku da je vidi kako hoda sa štapom.

Međutim, kada se ove nedelje pojavila u Vindzoru bez štapa, mnogi su osetili da se njeno zdravlje popravilo. Izvor je za The Sun rekao da kraljica nije jahala poslednjih devet meseci, pa je ponovo uživala na konju.

- Posle svih briga o njenom zdravlju, dobar je znak da je ponovo vidim kako jaše. Sasvim je neobično to učiniti u 96. godini – rekao je izvor.

Kraljica je bila aktivna jahačica od 1929. godine. Kada je imala 3 godine, dobila je ponija, a tokom života je uzgajala trkačke konje.

Kraljica planira da ode na svoje godišnje putovanje u Škotsku za Holirudsku nedelju, ali je Bakingemska palata saopštila da će odluka biti doneta kasnije. Podsetimo, svoju dugovečnost i dobar izgled kraljica Elizabeta duguje svojim zdravstvenim navikama.

Kraljičin lični kuvar, Daren Mekgrejdi, otkrio je u svojoj knjizi Kraljevski jedenje: recepti i sećanja iz dvorske kuhinje koje su njene navike u ishrani. Mekgrejdi kaže da se ono što kraljica Elizabeta jede svaki dan nije promenilo u poslednjih 60 godina.

Autor: redportal.rs

#Konj

#Kraljica Elizabeta

#jahanje

#zdravalje