Rekla da komedija nije lak žanr u kome je presudna hemija koja postoji između glumaca i čitavog tima

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Jovana Balašević, koja je govorila o ulogama u seriji Zbornica i predstojećem filmu Liberta.

Balaševićeva je rekla da komedija nije lak žanr u kome je presudna hemija koja postoji između glumaca i čitavog tima.

Video: Tanjug/Dragan Kujundžić

Primetivši da se često desi da iza kamere bude zabavno, jer glumci vole da priačaju anegdote i zabavljaju se, Balašević je rekla da se desi da se ta energije prenese na nešto što nije tema i svi se posle pitaju kako nešto ne valja.

- Mislim da je pod vrlo veštom palicom reditelja Ðorđa Stanimirovića vođena ekipa u kojoj smo se stvarno izuzetno slagali, nije bilo antagonizma i nesporazuma, bio je tim koji je dobro funkcionisao, svi smo bili u istom i igrali smo se - rekla je glumica.

Video: Tanjug/Dragan Kujundžić

Upitana šta gledaoce privlači seriji Zbornica, Balaševićeva je rekla da postoji “osećaj prijatnosti”.

- Dugi niz godina čujem publiku, kolege i prijatelje: 'Nemoj da me zoveš ako je nešto teško. Ne mogu više…' Ovde nema nasilja, psovki - ocenila je Balaševićeva.

Glumicu je privukla Zbornici ideja da se radi o kolektivu predagoga, za koje kaže da su naši drugi roditelji.

- Ovde nas je negde vratilo u školske kupe, u ideju koiko je prosveta važna, koliko su predagozi važni u kreiranju svačijeg karaktera i ličnosti - naglasila je Balaševićeva.

Video: Tanjug/Dragan Kujundžić

Za njenu ulogu školske psihološkinje Lidije “dolaze lepi komplimenti i dobri komentari”.

Balaševićeva je priznala da godinama unazad dobija uloge u scenariju opisane sa: Ulazi lepa atraktivna, top model ili super riba, i onda se obeshrabri i raduje se zrelim godinama kada će je napustiti uloge zavodnica.

- Neka tako bude, ali ajmo u tome naći nešto što je interesantno. I na sreću pisac je vešto nabacio kao ideju patološku nesigurnost, nesnađenost i tugu iza samouverene žene koja je dominantna - rekla je Balaševićeva.

Video: Tanjug/Dragan Kujundžić

Njen lik voli da popije, a za Balaševićevu, koja je u pozorištu igrala likove koji se gube u putevima droge, bio je izazov ne igrati pijanstvo banalno na prvu loptu.

Balaševićeva očekuje 17. jula premijera filma Liberta – rađanje grada na Petrovaradinskoj tvrđavi u okviru proslave Novi Sad - Evropska prestonica kulture.

Prema njenim rečima, to je divan film po scenariju Gvozdena Durića u režiji Žanka Tomića u kome igra ulogu madam, ali dodaje: Ni blizu onoga što vam se možda nabacuje kao ideja.

- Ona je tako smirena osoba, sve vidi, svakog razume, malo priča puno posmatra. Sušta suprotnost mom karakteru, ali je bila jako interesantna za igru pogotovo štoje pružala mogućost lepe trasformacije - rekla je Balaševićeva.

Autor: Tanjug

#Liberta

#Zbornica

#jovana balašević