Marko danas ne priča, ne hoda, ne može samostalno da sedi i da jede, hrani se isključivo uz pomoć drugog lica.

Ispucali zidovi, raspadnut nameštaj, teško bolestan Marko koji vreme provodi na podu. Ovo je najtužnija kuća na jugu Srbije!

Teška priča porodica Ilić iz sela Jagnjilo koja nas je potresla i motivisala da ovoj porodici pomognemo, a pre svega Marku koji boluje od teške bolesti i živi u jako lošim uslovima.

Kuća, ako bismo tako mogli da nazovemo objekat u kome porodica Ilić živi je od blata i preti svakog trenutka da se uruši. Nažalost, iako smo ulazili u stotine domova i susretali se sa teškim pričama, ovakvo stanje kuće imali smo prilike da vidimo u malom broju slučajeva.

Marko Ilić (2008) iz sela Jagnjilo, nadomak Vladičinog Hana, je prva beba iz nekontrolisane trudnoće, rođen tri dana pre termina. Ubrzo po rođenju urađen je CT endokranijuma koji je potvrdio hemoragiju IV stepena i zbog postojanja hidrocefalusa ugrađen je drenažni sistem, primećena jako oskudna spontana motorika.

Sa šest meseci života primljen u Kliničkom centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Nišu zbog habilitacionog tretmana zbog anamnestičkog i simptomatskog rizika normalnog motornog razvoja. Markove dijagnoze su cerebralna paraliza i epilepsija.

Marko danas ne priča, ne hoda, ne može samostalno da sedi i da jede, hrani se isključivo uz pomoć drugog lica i većinu vremena provodi na podu zbog neadekvatnih uslova za život u ovoj porodici.

Nada za Markovo lakše detinjstvo postoji u Turskoj, ali njegovi roditelji nisu u mogućnosti da lečenje finansiraju sami i mole sve ljude dobre volje da im pomognu! Trenutna cifra je konačna za sva potrebna ispitivanja pred operaciju koja će, pretpostavljamo, koštati mnogo više.

ZA MARKOVO LAKŠE DETINJSTVO!

Uplatom na dinarski račun:

165-7010855807-48, Addiko banka

160-6000000838286-13, Banka Intesa

Slanjem SMS poruke: Upišimo "PORODICA ILIĆ" i pošaljimo na 3800

Uplatom na devizni račun: IBAN RS351657010855831-73

Uplatom preko pejpal platforme: paypal.me/pokrenizivotsrb

Svrha uplate: "PORODICA ILIĆ" Omogućeno je i onlajn doniranje preko kartice na našem veb sajtu.

E-doniraj: www.pokrenizivot.com/donacija

Foto: pokreni život

Autor: Redportal.rs

#Pomoć

#bolest

#loši uslovi

#marko

#život