Kraj je miran i tu uglavnom žive stariji ljudi, zato im nije bilo jasno ko bi i zašto bio meta napada, a posebno porodica M.M.

Beogradska policija je nakon više od mesec i po dana potrage uz pomoć građana uhapsila SS. (24) i D. V. (27) iz Šapca koji su, kako se sumnja, u noći između 9. i 10. maja bacili bombu u dvorište porodične kuće penzionera M. M. na Lekinom brdu.

Njih dvojica se sumnjiče da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Kad se u noći između 9. i 10. maja dogodio napad na Lekinom brdu bili su šokirani i vlasnici kuće i stanari ulice jer u kući koja se našla na meti napadača žive dva penzionera. Kako su tada rekli stanari, kraj je miran i tu uglavnom žive stariji ljudi, zato im nije bilo jasno ko bi i zašto bio meta napada, a posebno porodica M.M.

Žrtava, na sreću, nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta, geleri su bili raspršeni po celom dvorištu, izbušili su limariju na automobilu, razvalili vrata šupe, razbili prozore na kolima, kući i vrata od terase.

Vlasnik kuće M.M. je nakon napada medijima rekao da mu nije jasno zašto bi iko želeo da povredi njega ili njegovu porodicu, a jedino što mu je palo na pamet kao mogući motiv bio je plac koji prodaje njegov brat.

- Taj plac je uzak i na njemu ništa ne može da se zida, ali moj plac je isti, a kada bi se moj i njegov spojili, mogla bi tu da se digne zgrada - rekao je tada M.M.

Autor: Kurir.rs

#kraj

#napad

#plac